Jak utworzyć skan z dwiema krzywymi prowadzącymi pod SOLIDWORKS2016

Witam

Chciałbym zrobić zaokrągloną powierzchnię, która podąża za dwiema krzywymi prowadzącymi, ale nie mogę znaleźć odpowiedniej funkcji...  
Rzeczywiście, kiedy używam przeciągnięcia, mój przekrój jest szanowany, ale moja powierzchnia podąża tylko za jedną z dwóch krzywych. Testowałem więc narzędziem do wygładzania lub powierzchni granicznej dodając przekroje, ale daje mi to niezbyt zadowalający wynik, bo jak widać na zdjęciu nie jest ono ciągłe.

Czy masz wskazówkę, wskazówkę, aby uzyskać piękną ciągłą powierzchnię?

Dziękuję i życzę miłego dnia

jeśli chcesz czegoś czystego

Musisz już ustawić sekcję profilu dobrze prostopadle do krzywej prowadzącej

i w razie potrzeby pomnóż go wzdłuż swojej osi

i weź odniesienie do parametru linii konstrukcyjnej, który można znaleźć za pomocą narzędzia Wygładzanie powierzchni

i powinno sobie dobrze radzić

@+

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź! :)

ok, więc musisz narysować wszystkie sekcje, jeśli dobrze zrozumiałem... ale to może być w nieskończoność... :/

Po prostu powiedziałem sobie, że dodając krzywą prowadzącą na górze, powinno to zadziałać.
Przetestuję to i skontaktuję się z Tobą.

Witam, czy możesz załączyć swój plik?

Nie musisz tworzyć wielu profili, możesz już spróbować z 3, a nawet 5, jeśli to przydatne

Witam

Dodałem krzywą prowadzącą na górze oprócz boków i zadziałało! :)

Dziękuję za odpowiedzi!

1 polubienie

Musisz tylko umieścić rezolucję po prawej stronie odpowiedzi, która pomogła ci +

Dzięki temu możesz uzyskać właściwą odpowiedź zaraz po pytaniu, a także kilka punktów do nagród

Miłego dnia @+ ;-)