Zasada jest następująca: są dwie szyny, które przesuwają się po sobie, a między tymi dwiema szynami znajduje się klatka kulkowa. Rysunki są już dostępne na stronie producenta, ale nie są dynamiczne.
Zasada działania koszyka rolkowego (mogą to być kulki, ale w tym przypadku są to rolki) polega na tym, że muszą toczyć się po szynie i nie ocierać się.
Średnica rolek w moim przypadku to 4,5mm Jak połączyć trzy części (2 szyny, które otaczają klatkę), aby klatka poruszała się na odpowiednią odległość, gdy jedna z szyn porusza się względem drugiej. Myślałem, że zrobię to w montażu i ograniczeniach. Może masz inną propozycję?
To jest to, co myślałem, że zrobię, ale muszę zrobić symulacje położenia szyn i klatki w stosunku do nich, aby zobaczyć, jak klatka zachowuje się w zależności od ruchu szyny. Więc niestety nie mogę korzystać z tych zaawansowanych limitów
Idealnie byłoby użyć tego limitu między klatką a szyną podstawy i użyć ograniczenia "proporcjonalne przemieszczenie", takiego jak "jeśli translacja 100 mm, to przemieszczenie 100/3,14 mm", ale nie jestem pewien, czy jest to możliwe?
Odkrywam to ograniczenie i myślę, że może to być właściwość "procentowa", która może mnie zainteresować, ale nie mogę znaleźć wielu informacji, cóż, pomoc SW nie jest zbyt dobrze zapewniona
Rzeczywiście, jeśli szczegółowo zamodeluję koszyk (a więc koszyk z tworzywa sztucznego lub stali + rolki) i ograniczę całość, powinienem być w stanie sobie poradzić. Spróbuję tego
Wydaje mi się, że jest to rozsądne i doskonale dostosowane, ale obecnie wykracza poza moje kompetencje. Zobaczę, aby znaleźć pomoc online. Zastrzegam sobie tę opcję, jeśli ograniczenie zębatki i zębnika mnie nie satysfakcjonuje