Bjr la comu,
Obecnie posiadam CatProduc składający się z kilkuset części, który chciałbym wydrukować w 3D. Jeśli wykonam mój plik krokowy i plik STL, będę drukować części tak, jak są zaprojektowane i zmontowane, a więc potencjalnie bez połączenia między nimi i z próżnią w środku, a nawet filarami. Udało mi się dla prostych części za pomocą allCatParts, aby połączyć części, które są połączone (które się stykają). Dla prostych części wydaje mi się, że można wybrać "twarze" stanowiące obwiednię zewnętrzną, ale nie do końca wiem jak to zrobić i w przypadku mojego ostatniego zestawu jest to kilka tysięcy twarzy do ujednolicenia.
Czy istnieje szybki i łatwy sposób, aby to zrobić?
Dziękuję
Witam;
Skłaniałbym się do odpowiedzi, że po stworzeniu Allcatpart z produktu otrzymujesz zestaw ciał i że wystarczyłoby wykonać operację dodawania logicznego, aby uzyskać 1 pojedynczą bryłę, ale myślę, że twój problem jest bardziej skomplikowany, prawda?
W rzeczywistości jest to bardziej skomplikowane. Próbowałem już tego, co proponujesz, ale to niczego nie zmienia
Witam;
Nie wiem, czy to pomoże, jeśli spróbuję "połączyć" Twój krok z Solidworks, aby zrobić z niego pojedynczą objętość (jeśli to możliwe).
Ale jestem gotów spróbować, jeśli chcesz (i jeśli to możliwe, abyś przeszedł dalej swój krok...)
Pozdrowienia.
przepraszam, ale nie mogę wysłać KROK.
Wydaje mi się, że w CATIA jest funkcja, która pozwala "łączyć" powierzchnie w 1 bryłę. To jest coś, czego szukam, a nawet łatwa/szybka wersja/funkcja do zrobienia