Witam
Jak stworzyć terminal dwu- (lub trzypoziomowy) z różnymi znacznikami na każdym piętrze?
na SW elektrycznym?
Za każdym razem umieszcza ten sam znacznik na obu piętrach i dodaje podrostek .1 i .2
Pozdrowienia
Witam
Jak stworzyć terminal dwu- (lub trzypoziomowy) z różnymi znacznikami na każdym piętrze?
na SW elektrycznym?
Za każdym razem umieszcza ten sam znacznik na obu piętrach i dodaje podrostek .1 i .2
Pozdrowienia
Skoro masz sufiks, masz już różne punkty orientacyjne, prawda?
Myślę, że jest to już na tyle złożone, że łącze 2D 3D i nomenklatura mogą zmodyfikować filozofię solidworks electrical
@+;-))
Przewodnik dla dzieci = przewodnik terminala
Jeśli wszystkie terminale są piętrowe, aby zminimalizować przestrzeń, daje to:
| 0V | Procesor i10 | 24V |
| 0V | Procesor i20 | 24V |
więc 0V i 24V ok ale nie benchmarki i10 i i20 i tam ...
Witam
Może odpowiedź tutaj:
Mam tutaj małą ukrytą funkcję dotyczącą automatycznego numerowania przewodów w Solidworks Electrical.
Domyślnie przyrost numerów przewodów w grupowaniu stylów (N, L1, L2, L3) jest taki sam na każdej fazie (L1-1, L2-1, ... ). Może to stanowić problem dla osób, które nie chcą wyświetlać prefiksów L1, L2 ...
Zarządzanie tym wszystkim znajdziesz w zakładce " projekt " >> Konfiguracje >> Styl wiązania:
Klikamy prawym przyciskiem myszy na grupę numeracji, a następnie właściwości :
W ten sposób znajdujemy możliwość zmiany stylu numeracji ogniw wieloprzewodowych:
Wiosna:
http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/solidworks-electrical-num-rotation-des-trac-s-multifilaires
Nowości w SolidWorks Electrical 2014:
- Sortowanie i zmiana numeracji zacisków w edytorze listwy zaciskowej: obejmuje to możliwość przenumerowania zacisków zgodnie z ich lokalizacją na schematach lub zgodnie z, które się z nimi łączą itp.
Ma to wpływ na przewody, ale nie na zaciski
Szukałem nawet w plikach konfiguracyjnych XML, ale nic nie znalazłem
Cze wszystkim
Stopniowanymi oznacznikami zacisków można zarządzać na poziomie obwodów referencyjnych producenta (właściwości w zakładce zacisk/odniesienie producenta).
Nawet jeśli z terminalem nie jest powiązane żadne odniesienie producenta, domyślnie każdy stopień odpowiada obwodowi (w tym przypadku wirtualnemu).
Dla każdego obwodu po prostu edytuj kolumnę "Nazwa piętra" za pomocą dowolnego znaku. SolidWorks Electrical zawsze określi dla zacisku 2 np. składnię 2.Name stołu montażowego (np. 2.A, 2.B).
Załączam podgląd ekranów. Dobry projekt.
W końcu musisz znać filozofię oprogramowania
Odbywa się to w 4 krokach
- globalna nazwa listwy zaciskowej XA1
- numer zacisku w tej listwie zaciskowej (wraz z numerem piętra)
- Przypisanie nazwy terminala lub przewodu na każdym terminalu poprzez edycję właściwości każdego terminala
- przydział piętra w tej samej nieruchomości
W oprogramowaniu brakuje następujących 4 punktów:
-obecnie nie ma funkcji automatycznego pobierania nazwy przewodu dla powiązanego terminala
-Nie ma funkcji pobierania nazw terminali w celu sporządzenia listy do wydrukowania etykiety
- ograniczenie liczby przewodów na zacisk
-Separacja wiktualna na folio podłóg.
Słowo do mądrych,