Jak utworzyć nową bibliotekę w solidworks?

Przejęcie istniejących części serwera,

Chcę zrobić bibliotekę ze skrótami do moich części, które znajdują się na naszym serwerze.

Kiedy wstawiam utwór z biblioteki, chcę, aby pozostał oryginałem z serwera.

1 polubienie

Musisz podać nam więcej informacji, jeśli chcesz pomóc!!

1 polubienie

Aby uzyskać dostęp do elementów bibliotecznych w zakładce po prawej stronie (reprezentujących 3 zielono-żółto-niebieskie książki), po prostu dodaj ścieżkę w " Narzędzia> Opcje> zakładka Opcje systemu> Lokalizacja pliku> Wybierz Bibliotekę projektów z listy rozwijanej.

Na koniec, klikając dodaj, możesz przejść do ścieżki sieciowej (na dole) lub bezpośrednio wkleić link UNC w polu (przykład : \\Nas01\d\services\Office Studies\Library ).

1 polubienie

Po utworzeniu pliku biblioteki najlepiej jest utworzyć foldery, aby łatwo znaleźć elementy biblioteczne

Aby to zrobić, musisz kliknąć Nowy folder (żółty folder z gwiazdką), a folder zostanie utworzony pod plikiem biblioteki, wszystko, co musisz zrobić, to zmienić jego nazwę (, łączniki itp.)

2 polubienia

Witam

W myCADtools (Tool Suite for SolidWorks) znajduje się narzędzie, które spełnia Twoje żądanie: CloneComponent

CloneComponents daje użytkownikowi możliwość prostego przeciągnięcia i upuszczenia komponentu biblioteki do swojego zestawu poprzez automatyczne duplikowanie i zmienianie jego nazwy z okienka zadań.

Umożliwia również zmianę rozmiaru i wypełnienie właściwości komponentu przed wstawieniem go do złożenia.

Dokumentację narzędzia można zwrócić na następujący adres: http://www.mycadservices.com/store/fr/apps/mycadtools/manuels-d-utilisation/manuel-utilisation-utilitaire-clonecomponent.html

Pozdrawiam

Philippe Rossignol

6 polubień