Jak utworzyć teksturę z obrazu

Witam

Czy można wiedzieć, jak stworzyć teksturę z obrazu? Mam taki typ obrazu, który chciałbym teksturować.

Problem polega na tym, że muszę być w stanie ustawić go w kierunku mojego utworu (w części projekcyjnej mogę zdefiniować kąt prosty, z drugiej strony, gdy to robię, powtórzenie nie działa już poprawnie. 

Macie jakieś rady wiedząc, że na pewno w przyszłości będę miał inne tekstury tego typu?

Z góry dziękuję

Witam;

Pomoc Solidworks dotycząca tworzenia tekstur 3D (minimum Solidworks 2020):
https://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/t_creating_3d_textures_help.htm

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Korzystam z oprogramowania Solidworks 2021 SP4, ale nie mogę znaleźć przycisku Tekstura 3D

Witam, jak to tutaj wygląda (chyba że mówisz o teksturze 2d!)?

1 polubienie

Witam

Aby utworzyć teksturę 2d, potrzebujesz obrazu wykonanego od przodu bez przechylania:

Następnie należy edytować wygląd części i wybrać obraz w formacie .jpeg lub innym , a następnie zapisać go w formacie p2m:

plastikowy pas modułowy-500x500.p2m
4 polubienia

Lynk u mnie to menu jest wyszarzone. Nie wiem, co to jest tekstura 3D. Wydaje mi się, że jest to tekstura 2D, którą szukam, aby zrobić coś takiego jak wyjaśnienie Metal-S.

Dziękuję Metal-S. Postaram się zrobić płaskie zdjęcie bez zniekształceń, aby spróbować zrobić moją teksturę z twoimi wyjaśnieniami.