Jak rozłożyć odniesienie (zespół elektryczny) w BOM?
Chcę, żeby te dwa źródła pojawiały się osobno na jednej innej linii.
Cześć;
Potrzebowalibyśmy więcej wyjaśnień:
=> Wersja Solidworks
=> Jakiego rodzaju nazewnictwa używasz obecnie (jednopoziomowe, szczegółowe...) ... Myślę, że twój problem wynika stamtąd...
Czy następnym razem możemy zacząć od powiedzenia " Cześć "?
Cześć!
Dziękuję za odpowiedź. Ale nie sądzę, żebyśmy mówili o tym samym, mówię o części elektrycznej, a nie mechanicznej.
Na parle de la même wybrał:
Cela peut être sensiblement différent si vous passez par PDM...
Usuwam, byłem w liceum ![]()
Cześć,
Rzeczywiście, trochę więcej szczegółów byłoby mile widziane.
O jakim oprogramowaniu mówisz: Solidworks Electrical, Solidworks Classic Mechanical czy Solidworks Classic z dodatkiem 3D Electrical (prowadzenie kabli 3D)?
Jeśli na SolidWorks electrical chcesz wyświetlić tabelę ze wszystkimi odniesieniami komponentów wstawionymi w diagramie, w tym zespołami elementów elektrycznych (typ styku + dodatkowy moduł styku)?
Dziękuję,
Matthew
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za odpowiedzi,
Dzielę się z Wami prośbą, która może wydawać się jaśniejsza ![]()
Zestaw BOM wygenerowany za pomocą oprogramowania SolidWorks Electrical 2023 SP5.docx (62,6 KB)
Dzięki, sprawdziłem i w niektórych źródłach nie mam żadnego powiązanego 3D. Może to może mieć znaczenie?
W programie SWE masz możliwość tworzenia "zespołów" elementów elektrycznych, które będą miały ten sam punkt odniesienia na twoim diagramie: przykład tutaj z K M4: stycznik 3P, 1 cewka i 2 styki NO
Przypisując drugi numer referencyjny producenta, na przykład dodatkowy moduł z 2 stykami NO, dodajesz dwa obwody do markera KM4:
Co można powiązać z BRAK symboli kontaktowych:

Następnie, wybierając raport BOM według referencji producenta (a nie według odniesienia w diagramie, bo inaczej byłaby tylko jedna linia KM4), otrzymujesz taki rodzaj tabeli:
W twoim przykładzie, jakiego rodzaju raportu użyłeś?
Matthew