Witam
Muszę wykonać opracowanie potrawy z blachy w kształcie "stożka". Ma to na celu uzyskanie płaskiego nachylenia w kierunku wspinaczki.
Udaje mi się stworzyć blachę w kształcie pnia stożka , ale nie mogę usunąć materiału, który chciałem zdobyć dla mojej potrawy.
Mam nadzieję, że mój szkic jest wyraźny. Mogę jednak wysłać ci plik stożkowy, jeśli jest prostszy
Z góry dziękuję za pomoc
main_courante_sur_cone.pdf
Witam
Postępując zgodnie z tym samouczkiem, powinieneś być w stanie bezpośrednio wykonać swoją stożkową podkładkę:
https://www.lynkoa.com/sites/default/files/creer_une_spire_1.pdf
3 polubienia
Witam
W jakiej wersji jesteś? Udało mi się zrobić
plinthe_cone.jpg
1 polubienie
Dziękujemy za Twoją opinię
Jest rok 2017
Teraz jestem w pracy w 2020 roku. Pójdę zobaczyć, żeby zrobić ci kawałek z mojego domu dziś po południu lub wieczorem
1 polubienie
Oto sztuka z 2016 roku, to od Was zależy, czy zobaczycie i przeanalizujecie, jak zaprojektowałem swoją sztukę.
teste_plinthe_conique_ac_cobra_427.sldprt
1 polubienie
Bardzo dziękuję za plik
Rozumiem strukturę drzewiastą Twojej części, ale utknąłem z modułem blachy.
Próbuję odtworzyć to samo co ty, ale niemożliwe, ponieważ wszystkie moje ikony są wyszarzone.
Czy to ja robię to źle?
capture8.jpg
Musisz zrobić szkic 3D, a następnie kliknąć na helisę i przekonwertować elementy, a następnie zrobić to samo w drugim szkicu 3D, ale przesuwasz go o 100 mm (wysokość listwy przypodłogowej). Następnie możesz skorzystać z modułu blachy.
1 polubienie