Modeluję blaszany stojak składający się z kilku części w zespole.
Części te mają otwory, w które można wkręcić lub nit zatrzaskowy. Chciałbym połączyć wymiary tych perforacji z jednej części do drugiej, definiując nit = 3,2 mm i 4 mm, aby umożliwić mi zmianę wszystkiego na raz, jeśli zmienię sprzęt.
Myślę, że robiąc równania, jest to możliwe, ale nigdy nie korzystając z tych opcji, nie wiem, jak to zrobić. Może są łatwiejsze sposoby, aby to wyprowadzić?
@thomas.Dieulle: Nie widzę innego rozwiązania niż równania.
W rzeczywistości jest to całkiem proste. W swoim zespole wykonujesz Tool>Equation... W zmiennych globalnych tworzysz "Vis" z żądaną wartością i "Rivet" z żądaną wartością. Następnie kliknij pustą komórkę równania i w części graficznej wybierz żądany wymiar. Następnie, gdy pojawi się w komórce, kliknij pustą komórkę Linked Value i wybierz żądaną zmienną globalną. Zrób to dla wszystkich swoich kolczyków. Będziesz musiał zmodyfikować tylko dwie wartości, i nit, a wszystko zostanie zmodyfikowane. Nie zapomnij odświeżyć swojego projektu Ctrl+Q kilka razy
Ta metoda może sprawić, że niektórzy ludzie będą się wzdrygać na ^^, ale działa dobrze :p
Wydaje mi się, że Tomasz chce utworzyć połączenie w zespole i prawdopodobnie równania nie pozwalają na wskazanie z edycji części w kontekście na wartość równania utworzoną w pliku zespołu nadrzędnego.