Jak ustawić rozmiar czcionki w moich wykresach piercingu

Witam Szanownych Państw,

Używam wykresu wierceń na wszystkich moich planach części, aby określić ich średnice, głębokość itp.

Są one oznaczone literami A, B, C, D itd., ale te słynne litery są wyświetlane automatycznie w rozmiarze czcionki 13 i chciałbym, aby automatycznie było to w 8.

Czy są jakieś rozwiązania w tym temacie? Zrobiłem już trochę badań, ale nic nie pomaga.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam Valentin

Witam;

Musisz wstępnie ustawić stół wiertniczy według własnych upodobań, a następnie zapisać go jako model stołu. (Kliknij prawym przyciskiem myszy na swoją tabelę, a następnie zapisz w *... sldholtbt )
https://help.solidworks.com/2021/french/solidworks/sldworks/c_table_templates.htm

Należy również zwrócić uwagę na ustawienia modeli Rysunków we właściwościach Solidworks.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Myślę, że źle wyraziłem się w moim temacie :sweat_smile:

Tak naprawdę to nie to, co jest w tabeli, to mój problem, ale rozmiar czcionki markera na części obok otworu

Witam;

Podczas tworzenia stołu do wiercenia; Zazwyczaj adnotacje używają czcionki dokumentu:

Tak więc ustawienie czcionki powinno być wykonane tutaj:

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Tutaj musisz zaznaczyć pole wyboru "punkty" zamiast "jednostek". Oto 2 sposoby ustawienia rozmiaru czcionki w SW

2 polubienia

Staram się trzymać tego w ten sposób we wszystkich moich kolejnych planach, aby za każdym razem nie dokonywać manipulacji.

Tak, to jest to, co robię dzisiaj, ale dla każdego ujęcia muszę zaznaczyć wszystkie ślady przekłucia i zmienić rozmiar czcionki. Prościej byłoby, gdyby już od początku był w odpowiednim rozmiarze.

Dziękuję!

Edytuj dokumenty szablonu (zajrzyj do Narzędzia, opcje, lokalizacja pliku, szablon dokumentu)
Wykonujesz kopię zapasową dokumentów, a następnie zmieniasz rozmiar czcionki i zapisujesz ten dokument szablonu.

1 polubienie