Jak przenieść lub zmienić nazwę części w programie Inventor

Witam

Z przyzwyczajenia nauczyłem się być bardzo rygorystyczny w zarządzaniu projektami, tworzyć pliki, dobrze nazywać swoje części.

Ale czasami projekt zaczyna nabierać rozpędu i rozsądnie byłoby zmienić nazwy kilku pomieszczeń. Na przykład elementy, które mają już wykonany plan.

Jeśli zmienię nazwę pliku części w Eksploratorze Windows, program Inventor utraci połączenie.

Czy istnieje metoda, aby upewnić się, że łącze nie zostanie przerwane? że aktualizacja jest wykonywana na przykład w oprogramowaniu!?

Z góry dziękuję

Czy w przypadku kompozycji na wynos to nie zadziała?

Myślę, że właściwym narzędziem jest "Design Assistant" dostarczany z programem Inventor (można go znaleźć w menu Start systemu Windows w folderze Autodesk/inventor).

"Asystent projektanta" Nie wiedziałem!

Właśnie go otworzyłem, wygląda bardzo interesująco!!

Zajmę się tym i zobaczę, co możemy z tym zrobić. Co dokładnie możemy zrobić z tym oprogramowaniem?

Bardzo dziękuję za odpowiedzi

REDAGOWAĆ:

Właśnie próbowałem.. Wygląda to trochę prostacko :-)

Kiedy kliknę prawym przyciskiem myszy pole "Numer części", mogę zmienić nazwę tego pola. ale nie mogę zrobić tego samego w polu "Nazwa".. !?

Witam

Metoda już przeze mnie przetestowana, jeśli nie masz zbyt wielu części do zmiany nazwy:

Zmieniasz nazwę części w systemie Windows

Otworzysz swój rysunek, a on zapyta cię, gdzie jest pokój. Bierzesz ten z nową nazwą. Następnie zapisujesz swój rysunek. Proszę bardzo, wynalazca utworzy teraz link.

(Wskazówka dodatkowo, wyobrażam sobie, że część będzie również w złożeniu, więc trzymaj zespół otwarty niedaleko, aby zaoszczędzić link :)     )

Powodzenia.

na żywo (bez asystenta projektowego) możesz połączyć zakład w B" na części "A"

Znajduje się on na karcie Zarządzanie/wstążka wstawiaj/wstaw obiekt.

Tam zaznaczasz opcję utwórz z obiektu i zaznaczasz link.

Jeśli chodzi o kreatora, to prawie sama w sobie jest bazą danych...

Od czasu do czasu zaglądam do niego, aby znaleźć WSZYSTKIE zestawy, które składają się ze znanej części: bardzo praktyczne, gdy masz kilka wersji prototypów w wielu folderach i podfolderach.

Aby zmienić moją nazwę, używam enregister as i replace...

Mam nadzieję, że trochę cię oświeciłem...

@cisco86

Aby znaleźć wszystkie zestawy ze znanym kawałkiem? Czy przypadkiem nie pomyliłeś go z Vault?

Nie, nie.

Vault jest skarbcem archiwum.

Otwierasz pokój z asystentem projektowania i sprawdzasz zestawy z wyszukiwaniem podfolderów i znajdujesz listę przypadków użycia części...

OK, myślę, że spróbuję w ten sposób.  

Dziękuję bardzo.

Pozdrawiam

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi

Używam zgodnie z sugestią "Design Assistant". jest to trochę pracochłonne, nie rozumiem, dlaczego nie jest zintegrowany z "Inventorem", ale jest w dobrej służbie!

Dziękuję wam wszystkim.