Aby wykonać tę część w cięciu laserowym, chciałbym ją ułożyć płasko
Z góry dziękuję za pomoc
tube_heater.sldprt
Aby wykonać tę część w cięciu laserowym, chciałbym ją ułożyć płasko
Z góry dziękuję za pomoc
Witam, Twoja gra była w wersji z 2020 roku i jest mała szansa, że będziesz miał odpowiedź.
Zrzut ekranu może już pomóc.
Pozdrowienia
Witam
Zwykle w wersji 2019 SP5 możesz przynajmniej wyświetlić wolumin, ale bez niczego w drzewie tworzenia.
PB polega na tym, że twój plik wydaje się całkowicie pusty.
Czy możesz odesłać go z paczką i odejść?
Pozdrowienia
Witam
Obrabiany przedmiot ma tylko Ø 6,4 mm na zewnątrz i Ø - w środku i 30 mm długości
Biorąc więc pod uwagę z jednej strony, że masz strukturę kratową na połowie i usuwanie materiału typu netto na 13,6 mm, będziesz miał wiele problemów z uzyskaniem kształtu zgodnego z Twoim rysunkiem po spłaszczeniu, cięciu laserowym, a następnie cylindrycznym przekształceniu (swoją drogą, co z metodą montażu zreformowanej rury w cylinder. Zwłaszcza na poziomie kształtowania obszaru sieci staje się to misją niemożliwą, chyba że masz coś helikopatoidalnego.
AMHA, jeśli część to uzasadnia, musisz wykonać cięcie laserowe na rurze, a nie na płaskiej powłoce. @ac-cobra ma umiejętności, wydaje mi się, że na laserowym cięciu rur ;-)
Pozdrowienia
PS: uważaj, masz defekt na głębokości sieci, który generuje anomalię pod koniec sieci, co sprawia, że jakiekolwiek spłaszczenie jest niemożliwe, jak mi się wydaje.
Programowanie odbywa się na płasko, a posprocsseur generuje program
ale obrabiamy rurę
Witam, cal'air bardzo ładny pokój :)
Czy do wygenerowania programu nie masz oprogramowania, które uruchamia się bezpośrednio z 3D?
To tak jak z naszymi panelami drewnianymi, jeśli używamy 3-osiowej, wystarczy 2D, ale jeśli mamy obróbkę krzywej/nachylenia, potrzebujemy 3D, aby przełączyć się na 5-osiową.
Używamy Alphacam, ale nie jesteśmy pewni, czy radzi sobie z tego typu obróbką.
EDIT: Zapytałem mojego dostawcę, a on zarządza laserem/toczeniem, aby zobaczyć kompatybilność z twoją maszyną.
Również po to, aby sprawdzić, czy SolidCam może to zrobić.
My też AlphaCam
Płaska obróbka jest tworzona, a następnie rzutowana na bryłę
Nasz postpro jest wykonany w ten sposób
Jeśli masz Alphcam, w tym przypadku powinieneś otworzyć część Solidworks bezpośrednio (w zależności od posiadanej licencji) i pobrać kontury bezpośrednio z 3D.
Alphcam posiada moduł laserowy i moduł tokarski, więc powinniśmy byli zaproponować Ci to rozwiązanie (z wyjątkiem powodów budżetowych ze strony Twojej firmy)
Polecam skontaktowanie się z dostawcą, którym jest Systell dla Francji.
Odpowiedź od Visiativ Odbuduj moje solidne mieszkanie w module z blachy
Dziękujemy wszystkim za udział
Morał: najpierw skonsultuj się z infolinią
@zozo nie do końca się z tym zgadzam, ponieważ visuative nie zarządza częścią CAM za pośrednictwem alphcam, a zatem oferuje rozwiązanie programowe, podczas gdy alphcam jest całkiem odpowiedni do wyprowadzania gcode do cnc, zaczynając od kroku 3D lub bezpośrednio SWpart.
Po co robić prostotę , skoro możesz to zrobić... :)
Dobry wieczór @ ste
Zobacz załączony obraz
wykonane przez spłaszczanie powierzchni
Problem polega na stworzeniu ciągłości elementów, ponieważ w przypadku rozłożenia lub płaskiego odbywa się to na jednej powierzchni
Aby to zrobić, dodałem dodatkowy materiał, który pozwala mi zachować x elementów, które by się składało, gdybyśmy wycięli część
i łączy wszystkie te elementy
@+ ;-)
UWAGA: w przypadku modów przycisk jest nadal szary, zbyt jasny, jest bolesny (do wstawiania obrazu)
Zbyt mocny GT22
Jeśli będę miał trochę czasu, przyjrzę się temu rozwiązaniu
Dziękuję