Cze wszystkim
W załączeniu znajduje się okno PDM, które oferuje rozpakowanie pliku po jego otwarciu
z SolidWorks.
Chciałbym, aby PDM nie oferował mi ekstrakcji sesyjnej , gdy otwieram plik.
Z góry dziękuję.
fenetre_extraction.png
Cze wszystkim
W załączeniu znajduje się okno PDM, które oferuje rozpakowanie pliku po jego otwarciu
z SolidWorks.
Chciałbym, aby PDM nie oferował mi ekstrakcji sesyjnej , gdy otwieram plik.
Z góry dziękuję.
Rzeczywiście, może to być dobre, aby użytkownicy nie wyodrębniali się bez koniecznie chęci. Na razie powiedziałem kolegom, żeby byli ostrożni, ale prawdą jest, że dezaktywacja byłaby dobra.
Szukałem w ustawieniach za pomocą "Ustawień" w grupie, ale nie mogłem znaleźć opcji, czy istnieje?
Witam
W opcjach Solidworks PDM w Solidworks wyłącz opcję "Żądaj wyodrębnienia pliku, jeśli został otwarty w trybie tylko do odczytu"
O tak, znalazłem go, jest w SolidWorks: Narzędzia > SOLIDWORKS PDM > Opcje.
Musisz odznaczyć "Poproś o wyodrębnienie pliku, jeśli został otwarty w trybie tylko do odczytu" i w razie potrzeby wybrać również "Nigdy" "Podczas wyodrębniania dokumentu wyodrębnij również dokumenty pochodne".
Załączony obraz:
Dziękuję, to działa
Ach, nie byłem wystarczająco szybki ;-)
W każdym razie to też mnie interesuje!
Pytanie pomocnicze: Czy w przypadku zapisania ustawień dostępne są opcje SolidWorks PDM? Nie sądzę, bo dla mnie to są opcje systemu bez EPDM.
Czy jest jakaś sztuczka, aby móc ustawić go domyślnie na stacjach roboczych?
Witam
Nie jest on uwzględniany w wyeksportowanym pliku parametrów oprogramowania. Jedynym wyjściem jest interwencja w rejestrze, patrz ten temat: https://forum.solidworks.com/thread/115033
Wow, wydaje się to bardzo skomplikowane i to po angielsku też!
Opowiem o tym, gdy przyjedzie konsultant Visiativ ...
Nie jest to zbyt skomplikowane, musisz sprawdzić w swoim serwisie informacyjnym, ale w zasadzie musisz zmienić klucz rejestru ReadOnlyWarning w poniższym drzewie: Software\Solidworks\Applications\PDMWorks Enterprise\PDMSW\Options
Zmiana wartości domyślnej z 1 na 0
Z drugiej strony oczywiste jest, że aby majstrować przy rejestrze, musisz o tym wiedzieć, w przeciwnym razie robisz to na własne ryzyko.