Witam
Stworzyłem mały SAMOUCZEK w programie Word, aby wyjaśnić moje postępy w SOLIDWORKS 2015.
Ale pracowałem w 2014 roku.
creer_tube_coupe_normale_a_la_surface_solidworks.docx
Witam
Stworzyłem mały SAMOUCZEK w programie Word, aby wyjaśnić moje postępy w SOLIDWORKS 2015.
Ale pracowałem w 2014 roku.
Witam
Nie wykonałem testu, ale czy funkcja usuwania materiału poprzez skanowanie ciała nie może rozwiązać problemu? (przeciągnięcie to kierunek osi części kształtu)
A priori najczystszym rozwiązaniem, które jest bliskie wynikowi, jest:
1) Aby rzutować powierzchnię narzędzia na zewnętrzny (lub wewnętrzny) cylinder cylindra tnącego. Daje to krzywą przecięcia 3D na cylindrze
2) Z tej krzywej możemy wykonać skan linii prostej prostopadłej do cylindra zgodnie z krzywą 3D narysowaną na rurze (w praktyce to jest to, co robi twój laser w twojej maszynie do cięcia rur: jest zawsze prostopadły do rury)
3) wytnij rurkę z powierzchnią 3D uzyskaną w 2
W końcu jest to długa i żmudna, ale geometrycznie z pewnością najdokładniejsza technika.
Rozwiązanie ze składanej blachy daje prawdopodobnie bardzo podobną geometrię (ale mamy ładną pionową szczelinę z jednej strony)
Uwaga: może to być błędne na rogach, ponieważ zamiatanie linii może stworzyć krzyżującą się powierzchnię. W takim przypadku umieść promień (zamiast ostrego kąta na szkicu użytym do wykonania rzutu na walec w kroku 1) i zmniejszaj jego wartość, aż funkcja przestanie pasować.
Innym rozwiązaniem jest wykonanie cięcia w 2 krokach: przecięcie cylindra, a następnie pionowa szczelina. Wyeliminuje to problem kątów
Przesyłam Ci plik pod SW 2012
jeśli masz problem z otwieraniem nie rozumiem, właśnie zrobiłem test
U mnie działa dobrze
@+ ;-))
@dao2,
Aby zapisać załączniki (zwłaszcza sldprt i sldasm) z Internet Explorera, kliknij prawym przyciskiem myszy link "Zapisz element docelowy jako" i w oferowanej nazwie pliku musisz zmienić rozszerzenie oferowane w .htm. Musisz ponownie wpisać .sldprt w przypadku części @gt22.
+1 @ Benoit
@+ ;-))
Cze wszystkim
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Wypróbowałem kilka proponowanych rozwiązań, ale nie do końca uzyskuję pożądany efekt.
Z twoich odpowiedzi zdaję sobie sprawę, że nie ma prawdziwych bezpośrednich rozwiązań, ale że każdy ma inną drogę.
Myślę, że najprościej, aby być tak precyzyjnym, jak to tylko możliwe na moich rysunkach, byłoby importowanie części do oprogramowania do cięcia laserowego, jak myślisz, kiedy?
Jeszcze raz dziękuję
Wydaje mi się, że większość osób proponuje rozwiązania podobne do tego, co zaproponowałem na pierwszej stronie: