Dobry wieczór
Przede wszystkim sugeruję, abyś martwił się tylko o jedną ważną rzecz.
Sztuczka polega więc na tym, aby powiedzieć, że skoro zaczynamy od płaskiego i prosto ciągnionego pręta metalowego: wystarczy znać prasę do cięcia na odpowiednią długość.
Aby to zrobić, wystarczy wykonać podstawowy rysunek o odpowiedniej długości i to wszystko, czego potrzebujesz, aby wykonać cięcie i przekazać szkic osobie, która zajmie się kształtowaniem w warsztacie.
Skąd mam wiedzieć, jaka jest prędkość?
To proste, dzięki dwóm splajnom 3D, które są wymiarowane (z inteligentnym wymiarowaniem), wystarczy utworzyć drugi splajn o tej samej długości co pierwszy i zachować tę samą szerokość między prawym i lewym splajnem podczas kształtowania krzywej.
Otrzymałem kształt z wygładzaniem i prowadnicami splajnu 3D
Splajn 3D ma długość 70 mm, ale z modelu warsztatowego, ponieważ zajmujemy się inżynierią odwrotną, możemy mieć bardziej precyzyjne wymiary, aby rysunek był zgodny.
Nie robiłem opadu U, ponieważ jest to ta sama zasada, co w części, którą zrobiłem.
Powie mi pan, że w przypadku posła do PE jak to możliwe, że dwie części znajdują się w tym samym posłowi do PE!
Dobra robota!
Ale tutaj! Pozwolę moim szanownym kolegom powiedzieć, jak to zrobić, jeśli sam nie wiesz.
Jeśli ci to odpowiada, mogę przekazać ci model, jeśli jesteś w SW 2019, w przeciwnym razie zrobię ci mini samouczek bardziej seksowny niż moje krótkie wyjaśnienie.
Pozdrowienia
EDIT: upsss! błąd w pliku PDF
barre_alimentation_electrique_vrille_de_forme__v1a.pdf