O ile mi wiadomo, zduplikowanie równania zgodnie z opisem za pomocą tabeli SW wydaje mi się niemożliwe, ale przy nomenklaturze opartej na Excelu wydaje mi się, że jest to wykonalne.
Z drugiej strony możliwe jest powiązanie równania nie z komórkami, ale raczej z kolumnami, jeśli może to być przydatne ;)
Można zobaczyć przykład , który zrobiłem jakiś czas temu; Aby to zrobić, musisz kliknąć u góry kolumny, a następnie, gdy masz czarną strzałkę, otworzy się okno i tam na nie klikniesz , a następnie umieszczasz tam swoje równanie, a tam zostanie ono przypisane do kolumny, a nie do pola. Gdy to zrobisz, będziesz musiał zapisać swoją nową nomenklaturę.
Potwierdzam to, co powiedziałem w poprzedniej wiadomości o:
Nomenklatura w formacie Excela pozwala na wykonanie omawianej manipulacji (sztuczka polegająca na przesuwaniu się przez mały +) przechwycenia 0 i 01.
Fakt powiązania kolumn z miejscami komórek w tabeli ka ma bazę solidworks. Schwytanie 02
@l.Loyal odnośnie formatu tekstu myśli o użyciu listy rozwijanej lub zamiast wpisywania nazwy kolumny, która rzeczywiście tekst (tytuł kolumny) niekoniecznie ta sama nazwa właściwości ;)