Witam
Czy można jak w Autocad pisać lub tworzyć tolerancję w tekście?
Szukam, ale nie mogę znaleźć.
Z góry meci.
Pozdrowienia.
tol.jpg
Witam
Czy można jak w Autocad pisać lub tworzyć tolerancję w tekście?
Szukam, ale nie mogę znaleźć.
Z góry meci.
Pozdrowienia.
Witam
O ile mi wiadomo, nie jest to możliwe.
Z drugiej strony, w SolidWorks można wypróbować tę składnię w nawiasach.
Pozdrowienia
± 0,02?
alt 241 powiedział:
Zobacz ten link
http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_DRAW_DIMTOL.htm?id=43d269e714c9453a952386b51d2e1796
Nie patrzę na SW, patrzę na draftsight.
I jest to 0 -2.
@+
W programie Autocad robimy to z tekstem ułożonym w stos i spacją nierozdzielającą.
Witam
Musisz przejść do właściwości wymiaru i w rozwijanym menu znajdują się informacje o tolerancjach i możesz zrobić, co chcesz
Witam, nie wiem, czy moja odpowiedź odpowiada prośbie, ale i tak próbuję.
Wykonaj wymiar, a następnie kliknij na niego. W oknie właściwości przejdź do części "Tolerancja" (jest w dół, ale tak naprawdę w dół) i w opcji "Wyświetlanie tolerancji" wybierz "Odchylenie" (na przykład).
Następnie musisz wypełnić 2 wartości, jeśli różnią się od 0: "Dolna granica tolerancji" i "Górna granica tolerancji".
W przeciwnym razie w opcji "Wyświetlanie tolerancji" wybierz "Symetryczna", jeśli wartość górna i podstawowa są takie same.
Zobacz inne atrakcje, które do niego pasują dla wybrednych...
Aby ukończyć:
Jeśli chcesz zdefiniować style wymiarowania, przejdź do menu "Format" -> "Styl wymiarowania" -> "wymiar", aby utworzyć nowy styl wymiarowania.
Następnie w sekcji "Tolerancja", "Obliczenia" wybierz na przykład "Odchylenie" i uzupełnij wartości. Nie chcesz "stosować" swoich zmian.
Jeśli już zwymiarowałeś swój plan, zaznacz wszystkie elementy, w oknie właściwości wybierz "Wymiary..." " z menu rozwijanego, w polu "Różne" / "Styl wymiarowania" wybierz właśnie utworzony styl wymiarowania i zatwierdź go. I to wszystko!
Dziękuję mwalti,
Tak naprawdę chcę umieścić tolerancję w tekście, a nie w ocenie.
Ale i tak dziękuję.
@+
Cze wszystkim
Używam numeru wywoławczego z limitami, a następnie rozbijam go, dostaję notatkę, w której jest pożądana tolerancja, wystarczy umieścić przed nią tekst i to wszystko.
Miłego dnia.