Jak napisać tolerancję w tekście?

Witam

Czy można jak w Autocad pisać lub tworzyć tolerancję w tekście?

Szukam, ale nie mogę znaleźć.

Z góry meci.

Pozdrowienia.

tol.jpg

Witam

O ile mi wiadomo, nie jest to możliwe.

Z drugiej strony, w SolidWorks można wypróbować tę składnię w nawiasach.

Pozdrowienia

cotation.jpg

± 0,02? 

alt 241 powiedział:

1 polubienie

Zobacz ten link

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_DRAW_DIMTOL.htm?id=43d269e714c9453a952386b51d2e1796

Nie patrzę na SW, patrzę na draftsight.

I jest to 0 -2.

@+

W programie Autocad robimy to z tekstem ułożonym w stos i spacją nierozdzielającą.

Witam

Musisz przejść do właściwości wymiaru i w rozwijanym menu znajdują się informacje o tolerancjach i możesz zrobić, co chcesz

Witam, nie wiem, czy moja odpowiedź odpowiada prośbie, ale i tak próbuję.

Wykonaj wymiar, a następnie kliknij na niego. W oknie właściwości przejdź do części "Tolerancja" (jest w dół, ale tak naprawdę w dół) i w opcji "Wyświetlanie tolerancji" wybierz "Odchylenie" (na przykład).

Następnie musisz wypełnić 2 wartości, jeśli różnią się od 0: "Dolna granica tolerancji" i "Górna granica tolerancji".

W przeciwnym razie w opcji "Wyświetlanie tolerancji" wybierz "Symetryczna", jeśli wartość górna i podstawowa są takie same.

Zobacz inne atrakcje, które do niego pasują dla wybrednych...

Aby ukończyć:

Jeśli chcesz zdefiniować style wymiarowania, przejdź do menu "Format" -> "Styl wymiarowania" -> "wymiar", aby utworzyć nowy styl wymiarowania.

Następnie w sekcji "Tolerancja", "Obliczenia" wybierz na przykład "Odchylenie" i uzupełnij wartości. Nie chcesz "stosować" swoich zmian.

Jeśli już zwymiarowałeś swój plan, zaznacz wszystkie elementy, w oknie właściwości wybierz "Wymiary..." " z menu rozwijanego, w polu "Różne" / "Styl wymiarowania" wybierz właśnie utworzony styl wymiarowania i zatwierdź go. I to wszystko!

Dziękuję mwalti,

Tak naprawdę chcę umieścić tolerancję w tekście, a nie w ocenie.

Ale i tak dziękuję.

@+

Cze wszystkim

Używam numeru wywoławczego z limitami, a następnie rozbijam go, dostaję notatkę, w której jest pożądana tolerancja, wystarczy umieścić przed nią tekst i to wszystko.

Miłego dnia.