Jak usunąć menu rozwijane z jednostek Solidworks

Cze wszystkim

Czy można usunąć menu rozwijane jednostek podczas wstawiania wartości?

Nie rozumiem, dlaczego Solidworks to skonfigurował, jest to bardzo denerwujące, ponieważ gdy tylko wpiszesz swoje wartości, często kursor przechodzi przez menu rozwijane i znajdujesz kciukiem mierniki... O co chodzi? Nigdy (lub bardzo, bardzo rzadko) nie pracujemy na tej samej płaszczyźnie z różnymi jednostkami.

Witam 

Jeśli możemy go usunąć, będzie to w opcjach (ale to by mnie zaskoczyło).

Aby zapobiec przechodzeniu myszy do menu rozwijanego, użyj klawiatury. Wpisujesz swoje żebro i "Enter", więc nie ma ryzyka zmiany jednostek.

Pozdrowienia 

Dziękujemy za Twoją opinię

To już jest to, co robię. Ale mysz czasami przechodzi w tym samym czasie po tym menu, które jest aktywowane i często nie zwracając uwagi... Przyjrzę się opcjom, ale już się temu przyglądałem bez powodzenia.

W przeciwnym razie spróbuj rzucić okiem na narzędzie do dostosowywania >

Z której wersji SolidWorks korzystasz?

Witam

W domu jest tak samo, ale po dwukrotnym kliknięciu z boku już nie dotykam myszką, bo wybrzeże jest podświetlone (na niebiesko) i od razu używam klawiatury numerycznej do wpisania nowego wymiaru i wpisu. W ten sposób menu się nie rozwija...

Pracuję z oprogramowaniem SW 2016

Ja też jestem pod 2016 rokiem

Po sprawdzeniu nie ma możliwości usunięcia tego okna.

W przeciwnym razie postępuję jak @ac-kobra, w razie potrzeby bezpośrednio modyfikuję swoją ocenę za pomocą 1 kliknięcia, a następnie klawiatury.

Zamierzam kliknąć dwukrotnie wymiar tylko wtedy, gdy chcę zrobić na nim coś konkretnego (na przykład równania)

Proszę bardzo

1 polubienie

Zgadza się, Alain. Ocena jest publikowana w małym białym okienku....

Też patrzyłem, ale nie ma sposobu, aby go usunąć, szkoda, że nie rozumiem, do czego to służy...

Będę tak kontynuował :-)

W każdym razie dziękuję

1 polubienie