To znowu ja, mam inne pytanie, które dla wielu może wydawać się zakazane. Rysuję fragment z elementami tekstowymi, a następnie chciałbym budować na tej wersji, aby stworzyć inne, tekst, który zmieniam w nowym pokoju, nie powinien wpływać na oryginalną część.
Próbuję zapisać oryginalną część pod inną nazwą, zaznaczając pole Zapisz kopię jako, ale to nie działa.
W rzeczywistości, kiedy zapisujesz kopię jako, myślę, że otwiera to kopię dla ciebie, więc jest ona dla ciebie niewidoczna, ale jeśli kontynuujesz pracę, pracujesz nad kopią!
Po prostu zamknij ten ostatni plik i ponownie otwórz oryginał, aby nie było już problemu!
Bądź ostrożny, jeśli zespół zostanie otwarty za pomocą tej części, może to stanowić problem, ponieważ część jest wymieniana.
Dlatego najprostszym sposobem jest zamknięcie zespołów przed wykonaniem kopii.
Jeśli utwór jest identyczny, z wyjątkiem tekstu, dokonaj konfiguracji, łącząc tekst. Będziesz więc miał ten sam kawałek, ale za każdym razem z innym tekstem, w zależności od wybranej konfiguracji...
Jeśli chcesz zapisać pod kopią, masz 3 rozwiązania (patrz screen).
Zapisujesz pod inną nazwą, ale w tym przypadku twój plik przyjmuje tę nazwę bezpośrednio u góry ekranu, zachowując kopię starego pliku o starej nazwie.
Zapisz jako kopię i kontynuuj, w tym przypadku plik zostanie zapisany pod nową nazwą, ale pozostanie zamknięty, pozostawiając pierwszy plik otwarty przed tobą.
Lub zapisz jako kopię i otwórz, w takim przypadku plik otworzy się w tym przypadku, jeśli przełączysz się za pomocą ctrl + tab, masz otwarte 2 pliki.