Witam wszystkich,
Dziękuję za responsywność, skuteczność i pomoc.
Jeśli chodzi o działanie mechanizmu, to dobrze go rozumiałem, ale to właśnie ta część nr 4 sprawiała mi problemy, ponieważ nie rozumiałem, czemu ona odpowiada.
Dziękuję @Rim_B za reakcję, ale myślę, że w swojej odpowiedzi miałeś na myśli "slajd 2", a nie "slajd 4".
Dziękuję @Zozo_mp i @maldoror00 za ilustracje problemu, jestem bardzo wzrokowcem, a ten kawałek 4 całkowicie mnie blokował.
Dziękuję @d.roger za historię bańki. Wiedziałem, że to wskazówka, ale wątpliwości pozostały. Co więcej, później zdałem sobie sprawę z niespójności w grupach linków, równoważnych linkach i wykresie linków. Nie mogą być trzech grup. Są więc 4 z nich.
@mandragore
Nie martw się, nie przyszedłem na to forum, aby wykonać swoją pracę, ale aby mnie oświecić po tym, jak na próżno próbowałem znaleźć trop w Internecie.
Przygotowuję się do ATS i to ćwiczenie jest najprostszą z zadań domowych mechaniki. Prawdą jest, że rysunek jest słabej jakości, biorąc pod uwagę wiele reprodukcji i to mnie zablokowało, ponieważ praca nr 4 ma kropkowaną część, podczas gdy powinna być całkowicie widoczna w widoku z góry. To wszystko, utknąłem na szczegółach, ale to nie przeszkadza mi zrozumieć, jak działa reszta mechanizmu.
W każdym razie dziękuję wszystkim za pomoc.
Przesyłam Ci zdjęcie planu bez kolorowania. W rezultacie zamierzam pokolorować pokój nr 4 innym kolorem.
Jest błąd w temacie, nie sądzę żeby to był "reduktor mechaniczny"...
Do zobaczenia znów
Azumpo powiedział:
15458554117512116727554.jpg