Jak zapobiec opóźnieniom zespołu obrabiarki?

Witam

Projektuję obrabiarki na SW2017 i podczas końcowego montażu, który składa się z 1500 części, mój komputer jest na granicy użyteczności.

Zastosowana konfiguracja:

32 GB pamięci RAM

Intel Core I7-7700 z taktowaniem 3,6 GHz

Dysk SSD o pojemności 500 GB

Karta graficzna Nvidia GEFORCE GTX 1060

Montaż "Duże wzory" był już wcześniej używany, ale nie mogę nic zrobić, tylko wizualizację.

Próbowałem obniżyć jakość obrazu do minimum, ale nic nie pomaga.

Czy istnieje specjalny moduł do zarządzania tego rodzaju zestawami? A może powinniśmy skończyć ze?

capture.jpg

Witam 

W stylu wyświetlania: Cieniowany obraz

Lub na wyświetlaczu: show --> ukryj usunięte krawędzie styczne

Witaj Jvincent

Nie ma żadnego ważnego  powodu ani z punktu widzenia maszyny, ani nawet liczby części. Często mam zespoły po  5000 sztuk lub więcej i nie mam żadnych szczególnych problemów.

Sprawdź to  i daj nam znać, czy masz te same ustawienia w Narzędzia==>opcje==>Złożenia==> Otwieranie złożonych zespołów.

Powiedz nam również, czy masz ruchome części (elastyczne podzespoły) lub czy Twój ASM jest całkowicie statyczny.

Pozdrowienia

2 polubienia

Mam tam takie ustawienia:

(patrz zdjęcie)

Tak, lubię czasami przesuwać osie maszyny lub robota, aby łatwo zobaczyć przejścia.

capture.jpg

Powiedziałbym, że karta graficzna, karty GeForce GTX to karty do gier, a nie CAD.

Poszukaj na tej stronie "homologowanych" kart dla SW: http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

5 polubień

Tworzenie konfiguracji speedpacków w podzespołach i używanie ich w zespole głowicy wydaje mi się najbardziej efektywne dla wzrostu wydajności.

2 polubienia

Witaj Vincent,

Czy próbowałeś już trybu światła? Kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie ustaw rozwiązane części na rozjaśnione.

3 polubienia

Witam

są również bardzo ciężkie w zależności od tego, jak zostały wykonane. Najlepszą rzeczą do zrobienia jest tworzenie konfiguracji bez w podzespołach, aby móc łatwiej pracować w zespole głowicy.

Możesz także tworzyć lżejsze konfiguracje, usuwając podzbiory, które nie są potrzebne do pracy. Zachowując pełną konfigurację...

1 polubienie

Twój zespół składa się z 1500 części, czy masz kilka podzespołów? Dzielenie zespołów na podzespoły ogromnie odciąża bryły.

Ale karta graficzna wydaje się być najlepszą z tras (+ 10 000 komponentów w niektórych zespołach)

3 polubienia