Witam
Jestem pod wynalazcą 2016
Wykonałem przekrój (reprezentację) 1/2. Wyniki: wszystkie kawałki są cięte na pół.
Chcę wykluczyć jeden kawałek z tego cięcia.
Jak to zrobić?
Dziękuję za odpowiedzi.
Witam
Jestem pod wynalazcą 2016
Wykonałem przekrój (reprezentację) 1/2. Wyniki: wszystkie kawałki są cięte na pół.
Chcę wykluczyć jeden kawałek z tego cięcia.
Jak to zrobić?
Dziękuję za odpowiedzi.
Minęło trochę czasu, odkąd dotykałem programu Inventor, ale nie wygląda na to, aby było to możliwe
Być może poprzez wykonanie szkicu na płaszczyźnie, która objeżdża część, a następnie wybranie szkicu do wykonania cięcia? Ale tak naprawdę bez przekonań z mojej strony
Dobry?
To szaleństwo! Nie mielibyśmy możliwości wyeksponowania pełnych lub 3/4 sztuk w zestawie. To naprawdę denerwujące.
Ogólnie rzecz biorąc, jeśli klikniesz część prawym przyciskiem myszy, możesz mieć polecenie "Wydajność", czy ktoś wie, jak korzystać z tej funkcji?
Bo tutaj mogę wybrać widok 3/4 mojego pokoju, ale to nic nie zmienia.
Ba irytujące przeciętne ... Co dokładnie chcesz zrobić? Jaki jest dokładny cel tego cięcia/przedstawienia?
Po, jak już mówiłem, moje wspomnienia związane z Inventorem sięgają nieco wstecz (3 lub 4 lata). Trzeba więc traktować to z przymrużeniem oka ;)
Ma to na celu stworzenie reprezentacji 3D mojego projektu.
Reprezentowane na papierze. Musimy więc zobaczyć, jak całość jest przecięta z częściami w środku, które nie są przecięte lub są przecięte tylko w 3/4.
Witam
Aby uniknąć przecięcia:
Otwórz plik części, przejdź do zakładki Narzędzia--->ustawienia dokumentu--->modelowanie ----> i odznacz opcję "weź udział w sekcji montażu i rysunku".
Inna możliwość:
Na rysunku programu Inventor, w przeglądarce modelu po lewej stronie ekranu, znajdź widok, który chcesz edytować, rozwiń, klikając mały znak "+", a następnie zlokalizuj część, której nie chcesz dzielić na sekcje, kliknij prawym przyciskiem myszy -> Udział sekcji -> Brak
Zobacz ten przykład: https://www.youtube.com/watch?v=wV7XqzjaRIw
Aby wykluczyć go z cięcia (tak, aby nie był widoczny):
Kliknij prawym przyciskiem myszy niechcianą część i zaznacz opcję widoczności.
Wiosna:
https://forums.autodesk.com/t5/inventor-general-discussion/how-to-exclude-part-from-assembly-section-drawing/td-p/3754190
Jeśli tłumacz google nie daje dobrych wyników, mogę spróbować tłumaczyć.
Witam
Ok dziękuję.. Problem rozwiązany, mogę teraz wykonać część, która nie jest cięta.
Teraz, jeśli chcę, aby część w moim zespole została przycięta w 3/4? Jakiś pomysł?