W jaki sposób wyświetlić opis pliku SolidWorks w Eksploratorze Windows?

Witam

Obecnie w systemie Windows 7 i Solidworks 2016 Premium x64 chciałbym wiedzieć, jak mogę wyświetlić opis pliku (części) Solidworks w eksploratorze Windows. Wyjąłem zakładkę "Opis" i "Opis pliku", ale żadna z nich nie działa.

Czy masz rozwiązanie tego problemu?

Z góry dzięki! :)

1 polubienie

Zobacz ten link, jeśli dobrze zrozumiałem?

http://www.lynkoa.com/forum/autres/faire-apparaitre-la-description-dans-les-fenetres-de-windows

@+

1 polubienie

Witam 

Zmieniając tryb wyświetlania, nic to nie zmienia?

2 polubienia

Wygląda na to, że souis tam nie ma, ale informacje nie są wyświetlane w tych kręgach

EDIT: Osobiście mogę odzyskać tylko następujące właściwości

Autorów

Sprzężenie zwrotne

Słowa kluczowe

Tytuł

2 polubienia

Witaj gt22,

Nie, to nie do końca mój problem. Mogę umieścić zakładkę opisu, ale nic się w niej nie wyświetla.

Możesz lepiej zobaczyć problem, patrząc na załączony plik. ;)

capture_explorateur_windows.png
1 polubienie

Może z tym linkiem?

http://www.commentcamarche.net/forum/affich-1271649-affichage-details-des-fichiers-sous-l-explore

@+

1 polubienie

Mieliśmy ten sam problem w systemie Windows 7: opis plików pojawia się tylko wtedy, gdy część lub złożenie nie jest otwarte w solidworks. Z drugiej strony nie musisz się martwić o windoxy 10

1 polubienie

Aby wyświetlić właściwości w oknach,

muszą być utworzone w zakładce "Ogólne" (która nazywa się Niestandardowa) pliku, a nie w konfiguracjach.

Dlatego nie jest możliwe, aby pojawiły się w pliku konfiguracyjnym.

I dlatego Solidworks oferuje domyślnie właściwość "Opis" w celu przyklejenia do okien.

Jest to również właściwość, którą oprogramowanie wyświetla podczas przeglądania miniatury pliku w panelu Biblioteka.

4 polubienia

Witam

+1 za odpowiedź oliviera.wiśniewskiego

To jest to, co musimy zrobić

Ciesz się NAMI

Sandrine powiedział:

2 polubienia

Witaj olivier42,

Dokładniej, właściwości są tworzone w zakładce "Właściwości niestandardowe" -> "Opis". Ponadto, gdy pozostaję przez dłuższy czas z kursorem myszy na części (w eksploratorze Windows), otwiera się małe okienko wskazujące na opis (patrz załączony plik).

sbadenis, próbując zamknąć SolidWorks problem zawsze się powtarza...

capture_explorateur_windows_2.png

Widziałem w kolumnach wyboru systemu Windows, w domu są 2 pola "Opis",

Do vori po swojej stronie, jeśli masz 2, jeśli tak, spróbuj drugiego?

W systemie Windows 7 w niektórych folderach nie mogę wyświetlić kolumny "Opis",

Włączam wyświetlanie szczegółów, ale w procesach "Explorera" przechodzi do mielenia (80% CPU) na pełnych obrotach.

Wygląda na to, że jest to problem z systemem Windows, który przypomina problem wspomniany powyżej (z przełączeniem na Windows 10, które rozwiązało pb)

1 polubienie

Tak, aktywowałem dwie kolumny, ale nic nie pomaga, to nie działa.

Myślę, że to musi być z dobrej woli Windowsa... Niektórzy koledzy mają wyświetlany opis pliku, inni nie...

W każdym razie dziękuję za pomoc! :)

1 polubienie