Witam
Obecnie w systemie Windows 7 i Solidworks 2016 Premium x64 chciałbym wiedzieć, jak mogę wyświetlić opis pliku (części) Solidworks w eksploratorze Windows. Wyjąłem zakładkę "Opis" i "Opis pliku", ale żadna z nich nie działa.
Czy masz rozwiązanie tego problemu?
Z góry dzięki! :)
1 polubienie
gt22
10 Marzec 2017 08:13
2
Zobacz ten link, jeśli dobrze zrozumiałem?
http://www.lynkoa.com/forum/autres/faire-apparaitre-la-description-dans-les-fenetres-de-windows
@+
1 polubienie
Witam
Zmieniając tryb wyświetlania, nic to nie zmienia?
2 polubienia
mad
10 Marzec 2017 08:50
4
Wygląda na to, że souis tam nie ma, ale informacje nie są wyświetlane w tych kręgach
EDIT: Osobiście mogę odzyskać tylko następujące właściwości
Autorów
Sprzężenie zwrotne
Słowa kluczowe
Tytuł
2 polubienia
Witaj gt22,
Nie, to nie do końca mój problem. Mogę umieścić zakładkę opisu, ale nic się w niej nie wyświetla.
Możesz lepiej zobaczyć problem, patrząc na załączony plik. ;)
capture_explorateur_windows.png
1 polubienie
gt22
10 Marzec 2017 08:59
6
Może z tym linkiem?
http://www.commentcamarche.net/forum/affich-1271649-affichage-details-des-fichiers-sous-l-explore
@+
1 polubienie
Mieliśmy ten sam problem w systemie Windows 7: opis plików pojawia się tylko wtedy, gdy część lub złożenie nie jest otwarte w solidworks. Z drugiej strony nie musisz się martwić o windoxy 10
1 polubienie
Aby wyświetlić właściwości w oknach,
muszą być utworzone w zakładce "Ogólne " (która nazywa się Niestandardowa) pliku, a nie w konfiguracjach .
Dlatego nie jest możliwe, aby pojawiły się w pliku konfiguracyjnym.
I dlatego Solidworks oferuje domyślnie właściwość "Opis" w celu przyklejenia do okien.
Jest to również właściwość, którą oprogramowanie wyświetla podczas przeglądania miniatury pliku w panelu Biblioteka.
4 polubienia
Witam
+1 za odpowiedź oliviera.wiśniewskiego
To jest to, co musimy zrobić
Ciesz się NAMI
Sandrine powiedział:
2 polubienia
Witaj olivier42,
Dokładniej, właściwości są tworzone w zakładce "Właściwości niestandardowe " -> "Opis ". Ponadto, gdy pozostaję przez dłuższy czas z kursorem myszy na części (w eksploratorze Windows), otwiera się małe okienko wskazujące na opis (patrz załączony plik ).
sbadenis, próbując zamknąć SolidWorks problem zawsze się powtarza...
capture_explorateur_windows_2.png
Widziałem w kolumnach wyboru systemu Windows, w domu są 2 pola "Opis",
Do vori po swojej stronie, jeśli masz 2, jeśli tak, spróbuj drugiego?
W systemie Windows 7 w niektórych folderach nie mogę wyświetlić kolumny "Opis",
Włączam wyświetlanie szczegółów, ale w procesach "Explorera" przechodzi do mielenia (80% CPU) na pełnych obrotach.
Wygląda na to, że jest to problem z systemem Windows, który przypomina problem wspomniany powyżej (z przełączeniem na Windows 10, które rozwiązało pb)
1 polubienie
Tak, aktywowałem dwie kolumny, ale nic nie pomaga, to nie działa.
Myślę, że to musi być z dobrej woli Windowsa... Niektórzy koledzy mają wyświetlany opis pliku, inni nie...
W każdym razie dziękuję za pomoc! :)
1 polubienie