Oto mała refleksja z weekendu
Jak zrobić ten kawałek
@+ ;-)
Oto mała refleksja z weekendu
Jak zrobić ten kawałek
@+ ;-)
Witam
Z drugiej strony nie mogę określić, czy ślimak jest płaski, czy raczej stożkowaty? (jeśli spojrzymy z boku)
Witam
Ogólnie rzecz biorąc, pozostaje przeciągnięciem, twój profil może być "cienko zamiatany", jeśli chcesz, aby był pusty, więc trajektoria jest spiralą.
Patrzę na to, kiedy mam dwie minuty!
Cześć @Tomalam
jest lekko stożkowaty
Dochodzimy do pewnych granic solidworks
@+ ;-)
Skomplikowane z wygładzaniem spiralnym, Sw nie chce mieć "skrzyżowanych" objętości, więc mogę po prostu wykonać część z odrobiną światła między wytłoczeniami
Może się uda, jeśli będziemy mieli czas... Teraz Twoja kolej, aby nam pokazać! ;)
@ Tomalam
Zawsze pokazuj to, co zrobiłeś
To podsunie pomysły pozostałym uczestnikom
Widziałem w tym utworze, że na powierzchni mieliśmy trochę więcej swobody w porównaniu do objętości
Prawdą jest, że należy wykonać kilka szkiców
przynajmniej tak postępowałem, może są inni?
@+ ;-)
A priori wykonam "prostą" powierzchnię wygładzającą po stożkowej trajektorii spirali (trajektorii uzyskanej za pomocą funkcji spirali bryły rzutowanej na stożek).
Ach, a może zrobić obrót typu stożkowego, a następnie wykopać rowek w kształcie spirali i przymocować to wszystko liśćmi.
Następnie zakończ z funkcją powłoki.
Witam: wynik Z CATIAV5
Nie użyłem stożka (ale obrót z splajnu) to spirala o zmiennym skoku.
Zobacz zrzuty ekranu (środek jest jeszcze do wykończenia, a wewnętrzne skrzyżowania są oczyszczone).
Podam Ci link, pod którym znajdziesz wiele informacji na temat wzorów na krzywych Kliknij TUTAJ
@Tomalam nie jest źle, ale myślę, że blokuje Cię brak profilu
i + to ty w głośności
Widziałem, że utknęliśmy + wcześnie (poprzez promień krzywizny / przekrój profilu) niż na powierzchni, dlatego nie wiem, czy ktoś może odpowiedzieć.....
Korzystamy jednak z podstawowego woluminu dziennika.......... (SolidWorks)
@ Thomas w zamiataniu próbowałem i szybko utkniesz
@lucas to jest rozwiązanie uważaj na fałdy, solidworks nie lubi kontaktów
@ fthomas twoja metoda to ta, której użyłem do wygładzania powierzchni
@ Tomalan musisz mi wyjaśnić swoją ostatnią wiadomość, nie rozumiem dobrze
@+ :-)
@ Franck
pod Catia jest to faktycznie łatwiejsze niż w SolidWorks
Nie jest to też ten sam produkt
Dziękujemy za link do formuł krzywych
@+ ;-)
@Gt22 Oto, co myślałem, że zrobię, ale nie wygląda to najlepiej. Po tym, jak nie praktykuję chirurgii powierzchniowej, więc na tym się dla mnie skończy^^