Witam
(Patrz załącznik)
Chcę wykonać tę część bez usuwania materiału. Z kątem 60° i 90° i mieć odpowiedni narożnik podczas rozkładania, aby przekazać go do naszych wykrawarek.
Dziękuję.
10-004-532-260-050a.krok
Witam
(Patrz załącznik)
Chcę wykonać tę część bez usuwania materiału. Z kątem 60° i 90° i mieć odpowiedni narożnik podczas rozkładania, aby przekazać go do naszych wykrawarek.
Dziękuję.
Witam
Możesz zeskanować profil pod żądanym kątem za pomocą modułu blachy. W każdym razie na pewno będziesz miał mały dzień między zakrzywionymi częściami z powodu promieni.
Twój pokój nie jest płaski
Na wizualizacji wygląda to tak, jakby otwór był obniżony ze spadkiem pochodzącym z 4 rogów
więc albo jest to część do stemplowania
lub twórz w fałdach ze spoiną zaczynającą się pod kątem do kanału
@+
Cześć gt22, myślałem też o stemplowaniu , ale anioł 60° byłby problemem.
Nie @ LeBlanc
Jest to największa blacha, która wykonana jest z kropek romboidalnych, których środkiem jest otwór (kanał)
więc albo deformacja, albo spawana patelnia i x fałdy
Resztę fałd można wykonać za pomocą fałd
@+
do przycinania narożników i unikania rozdarć
Najlepszą rzeczą do zrobienia jest utworzenie otworu na przecięciu narożników
Po utworzeniu cięcia
https://www.youtube.com/watch?v=HBkQChcSNh4
@+
http://help.solidworks.com/2012/french/Solidworks/Sldworks/t_adding_cross_break.htm
Aby dodać końcówkę rombu do części arkusza blachy, należy:
Temat nadrzędny: Diamentowe kolce
Podczas tworzenia części z końcówką romboidalną widok rozwinięty pokazuje kierunek gięcia, promień gięcia i kąt gięcia.
Aby wyświetlić ustawienia punktu rombu na rysunku, należy:
Pokazany jest kierunek gięcia, promień gięcia i kąt gięcia.
@+
Dziękuję za wyjaśnienia diamentowego punktu. (Nie sądzę, żebym robił ten diamentowy punkt)
Ale nadal nie wiem, jak zrobić dvp z rogami "czysto", a zasada cięcia nie działa nawet podczas tworzenia Ø.
Przemiatanie nie będzie działać podczas składania. Bo muszę go dziurkować i składać naszym parkiem maszynowym.
1 - Modeluj część, wykonując usuwanie materiału;
2 - Przywróć kształt spłaszczenia:
3 - Utwórz element o płaskim kształcie jako punkt początkowy, którego kontur jest poprzednim spłaszczeniem;
4 - Wykonaj fałdy zgodnie ze szkicem.
W załączeniu znajduje się przykład (SW15) wykonany przez rozpoczęcie bezpośrednio w kroku 3.
Z drugiej strony, nie mam diamentowego punktu w moim imporcie.
Dziękuję za szybkie i zwięzłe odpowiedzi.
Wziąłem wszystkiego po trochu , aby mój kawałek był tak prosty, jak to tylko możliwe, z wyjątkiem zamiatania.