Jak zrobić różne składanie?

Witam

(Patrz załącznik)

Chcę wykonać tę część bez usuwania materiału. Z kątem 60° i 90° i mieć odpowiedni narożnik podczas rozkładania, aby przekazać go do naszych wykrawarek.

Dziękuję.

10-004-532-260-050a.krok

Witam

Możesz zeskanować profil pod żądanym kątem za pomocą modułu blachy. W każdym razie na pewno będziesz miał mały dzień między zakrzywionymi częściami z powodu promieni.

1 polubienie

Twój pokój nie jest płaski

Na wizualizacji wygląda to tak, jakby otwór był obniżony ze spadkiem pochodzącym z 4 rogów

więc albo jest to część do stemplowania

lub twórz w fałdach ze spoiną zaczynającą się pod kątem do kanału

@+

1 polubienie

Cześć gt22, myślałem też o stemplowaniu , ale anioł 60° byłby problemem.

1 polubienie

Nie @ LeBlanc

Jest to największa blacha, która wykonana jest z kropek romboidalnych, których środkiem jest otwór (kanał)

więc albo deformacja, albo spawana patelnia i x fałdy

Resztę fałd można wykonać za pomocą fałd

@+

1 polubienie

do przycinania narożników i unikania rozdarć

Najlepszą rzeczą do zrobienia jest utworzenie otworu na przecięciu narożników

Po utworzeniu cięcia 

https://www.youtube.com/watch?v=HBkQChcSNh4

@+

http://help.solidworks.com/2012/french/Solidworks/Sldworks/t_adding_cross_break.htm

Dodawanie punktu rombu

Aby dodać końcówkę rombu do części arkusza blachy, należy:

1. Kliknij Końcówka diamentowa  (pasek narzędzi Arkusz blachy) lub Wstaw >  > Końcówka diamentowa konstrukcji blachowej .
  2. W menedżerze właściwości PropertyManager wybrać:
    • Ściana, na której ma zostać utworzony punkt rombu
    • Kierunek ostrza rombu
    • Promień przerwania
    • Kąt przerwania
  3. Klikać. 

Temat nadrzędny: Diamentowe kolce

Wyświetlanie ustawień punktu rombu na rysunku

Podczas tworzenia części z końcówką romboidalną widok rozwinięty pokazuje kierunek gięcia, promień gięcia i kąt gięcia.

Aby wyświetlić ustawienia punktu rombu na rysunku, należy:

1.  Kliknij Utwórz zespół z części/zespołu  (pasek narzędzi Standard) lub Plik > Utwórz rysunek z części. 
  2. W oknie dialogowym Rozmiar/format mapy bazowej wybierz rozmiar mapy bazowej i kliknij przycisk OK.
  3. Przeciągnij widok Stan rozwinięcia z palety Widok do arkusza rysunku .

Pokazany jest kierunek gięcia, promień gięcia i kąt gięcia.

@+ 

1 polubienie

Dziękuję za wyjaśnienia diamentowego punktu. (Nie sądzę, żebym robił ten diamentowy punkt)

Ale nadal nie wiem, jak zrobić dvp z rogami "czysto", a zasada cięcia nie działa nawet podczas tworzenia Ø. 

Przemiatanie nie będzie działać podczas składania. Bo muszę go dziurkować i składać naszym parkiem maszynowym.

1 - Modeluj część, wykonując usuwanie materiału;
2 - Przywróć kształt spłaszczenia:
3 - Utwórz element o płaskim kształcie jako punkt początkowy, którego kontur jest poprzednim spłaszczeniem;
4 - Wykonaj fałdy zgodnie ze szkicem.

W załączeniu znajduje się przykład (SW15)  wykonany przez rozpoczęcie bezpośrednio w kroku 3.

Z drugiej strony, nie mam diamentowego punktu w moim imporcie.

bac_tole.sldprt
3 polubienia

Dziękuję za szybkie i zwięzłe odpowiedzi.

Wziąłem wszystkiego po trochu , aby mój kawałek był tak prosty, jak to tylko możliwe, z wyjątkiem zamiatania.