Jak zmienić reprezentację jednostek z Po na "

Jak zmienić reprezentację jednostek z Po na ", gdy masz możliwość pokazania jednostek?

Witam :slight_smile:

Czy możesz jasno wyjaśnić, co chcesz zrobić? Niestety nie rozumiem, co masz na myśli, mówiąc "Zmień reprezentację jednostek z Po na"

1 polubienie

Witam

Spróbuj w oknie właściwości / jednostki , a następnie w wierszu odpowiadającym calom, ostatnią kolumnę kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie zaokrąglij do najbliższego ułamka, uważaj, że " działa tylko w trybie ułamkowym.

W oknie Właściwości / Wymiary dokumentu zaznacz jednostki i wybierz opcję reprezentacji ułamka poniżej.

2 polubienia

Witam

Próbowałem twojej rady, ale bez ewolucji.

Oto obraz oczekiwanego rezultatu. Dla jasności, na żółto to, co oznacza Solidworks, a na czerwono to, czego byśmy chcieli.

Po en inch

Dziękuję za pomoc.

Miłego tygodnia.

Bruno.

Może potrzebujesz Solidworks w języku angielskim?

1 polubienie

Włączyłem podwójną ocenę, aby to sprawdzić.
Oto ustawienia, które mam w podwójnej ocenie (zgodnie z radą @FUZ3D i ustawieniami domyślnie włączonymi w profilu):

I opcje w sekcji Inne
image

A wynik:
image

2 polubienia

Oto jestem na Sldws 2022... I sprawia, że czuję się jak @bvergnieres, nawet postępując zgodnie ze wskazówkami.
Gdzieś musi być ukryta opcja

2 polubienia

Może jakaś opcja tutaj:

1 polubienie

Witam

To samo zachowanie w 2023 roku. Nie patrzyłem na coś więcej, ale może zmiana po stronie oprogramowania, aby dostosować go do międzynarodowych standardów.

3 polubienia

Ponownie
Cóż, szybko spojrzałem, więc jeśli wyświetlasz w " klasycznym " typie X.XX, SW wyświetli po (lub cale, jeśli wyświetlasz po angielsku jego SW).
Aby wyświetlić ułamek, musisz sparametryzować tak, jak @sbadenis w jednostkach, ale na starych planach jest to zazwyczaj niestabilne (jeśli zmienisz cokolwiek w ustawieniu wymiaru, zamieni to ułamek i wróci do standardowego wymiaru).
Podsumowując, nie można wyświetlić 0,106"

1 polubienie