Cze wszystkim
Już otworzyłem pytanie dotyczące mojego projektu : https://www.lynkoa.com/forum/g%C3%A9n%C3%A9ralit%C3%A9s/comment-v%C3%A9rifier-ma-structure-sous-solidworks
Dzięki tym cennym pomocom udało mi się zrobić moją siatkę i uruchomić pierwsze badanie (patrz piżama). Ten wynik wydaje mi się absurdalny, ponieważ moja kładka kończy się złamaną stopą , a taca dziwnie się odkształca.
Zapytałem o to mojego nauczyciela elastyczności, ale tak naprawdę nie mógł mi pomóc, ponieważ nie używa Solidworks. Pomógł mi jednak wybrać narzucone mi wyjazdy, ponieważ na moim pierwszym badaniu były one błędne, ale tylko w ten sposób SW zgodziło się zrobić dla mnie badanie. Jeśli nie umieściłem wymuszonych ruchów na poziomie zestawu, oprogramowanie odmówiło uruchomienia na mnie badania.
Spróbowałem więc przeprowadzić badanie tylko na tacy, aby zrozumieć, dlaczego taca umieszczona na mojej konstrukcji odkształca się w ten sposób. Badanie działa i mogę zinterpretować wynik, ale jak tylko chcę to zrobić na montażu stopami, nic nie działa. W tej chwili SW odmawia przeprowadzenia badania, ponieważ moje "zniekształcenie wydaje się nierealistyczne, aby mogło być prawdziwe".
Mój nauczyciel powiedział mi, że muszę określić moje kontakty między moimi utworami. Przyznam, że nie wiem, jak to zrobić z oprogramowaniem. Uważam, że w tym, co robię, brakuje pewnego etapu, ale przyznaję, że studium pod zgromadzeniem jest naprawdę skomplikowane i nie mam nikogo, kto by mi pomógł. W jaki sposób mogę zadeklarować typ połączenia między moimi komponentami?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
plateforme-pied-garde-corps-etude-1.docx