Jak wykonać zredukowaną linię wymiarową w widoku szczegółu?

Witam

Po wielu poszukiwaniach w Internecie przychodzę do Ciebie z nadzieją, że znajdę odpowiedź na moje pytanie.

Rzeczywiście, dla planu, który jestem w trakcie tworzenia, chciałbym wykonać wymiar pomniejszony o jedną średnicę na części w obrocie. Wiem, że na normalnym widoku jest to możliwe, ale na widoku szczegółowym niemożliwe do znalezienia! Wygooglowałem i nie widziałem, żeby ktoś szukał.

Dziękujemy za pomoc i do zobaczenia wkrótce!

Witam

Temat poruszany tutaj: https://www.lynkoa.com/forum/mise-en-plan/cotation-diametre-double-fleche-sur-demi-vue?page=0#answer-896783

3 polubienia

Jeśli wymiary zostały zaimportowane do widoku głównego, można je przeciągać jeden po drugim do widoku szczegółowego, przytrzymując Ctrl dla każdego wymiaru. Następnie, na wymiarach średnicy, wszystko, co musisz zrobić, to ukryć linię przypomnienia i strzałkę, klikając prawym przyciskiem myszy każdy z nich.

2 polubienia

Alternatywnie: Powiększ widok szczegółowy, aby zobaczyć pełną średnicę i ją zwymiarować. Następnie ukryj linię zjazdu i strzałkę, a następnie zwiń widok zgodnie z potrzebami.

1 polubienie