Witam
Chciałbym zmodyfikować kilka części stl.
Chciałbym je zamknąć, częściowo i na każdym końcu, aby poprawić fiksację między nimi.
capture.jpg
Witam
Chciałbym zmodyfikować kilka części stl.
Chciałbym je zamknąć, częściowo i na każdym końcu, aby poprawić fiksację między nimi.
Witam
Myślę, że będziesz musiał przejść przez powierzchnię, aby zamknąć... Lub pracuj z kilkoma szkicami i usuwaniem materiału, ale najprostsza byłaby naprawdę powierzchnia.
Jeśli umieścisz kawałek w poście, możemy go zobaczyć i odesłać z powrotem, abyś mógł mieć przykład...
Witam
Cóż, dziękuję, spróbuję tego.
Delikatność
Witam
Właśnie zobaczyłem plik.
Jak to zamknąłeś, próbowałem, wybierając fasetę i tworząc szkic, ale potem narysowałem polilinię dookoła, ale nie działa to w wyciągnięciu?
Delikatność
Usunąłem materiał od dołu, aby uzyskać prawidłową powierzchnię, taką jak na załączniku, i po prostu kliknąłem czystą ścianę, naszkicowałem ją i ponownie wybrałem, a następnie przekonwertowałem elementy, a następnie po wykonaniu wytłaczenia....
Czy udało Ci się go odtworzyć??? Jeśli tak, nie zapomnij zatwierdzić mnie jako najlepszej odpowiedzi :-)
Nie, nie udało mi się go odtworzyć.
Nie rozumiem, w jaki sposób udało Ci się usunąć marière od spodu , a ponadto wygładzić górę???
Z drugiej strony udało mi się go zamknąć, wybierając fasetkę na grubości i tworząc szkic, a następnie za pomocą narzędzia linii połączyć ze sobą wszystkie fasety i wytłoczyć około 0,5
Dziękuję za ten samouczek, ale...
Do importu i górnej płaszczyzny jest w porządku, ale potem nie widzę, jak sprawić, żeby miała gładką powierzchnię.
Nie rozumiem też, dlaczego usuwasz 0.1 i dodajesz 0.8.
Tam, gdy importujesz STL, masz wiele małych fasetek z boku, więc gorąco jest wybrać je wszystkie, aby mieć kontur, stąd usunięcie materiału z góry, aby mieć 2 boki gładkiego skrzydła, aby umieścić szkic i czysty wybór konturu. W przypadku 0,1 jest to cofnięcie mojego usunięcia materiału, aby ponownie mieć oryginalny wymiar, a w przypadku 0,8 wydaje mi się, że jest to grubość twojego skrzydła...
W rzeczywistości nie wiem, jak usunąć fasety górnej i dolnej części skrzydła.
Oto moja procedura:
-Importuję objętość z informacjami o teksturze.
- Wybieram płaszczyznę górną, normalną a i szkic
-Rysuję prostokąt o grubości 0,1 mm na każdym końcu
-Zamykam szkic i usuwam to 0,1 mm z każdego końca za pomocą "through-both".
-Wybieram końce, konwertuję elementy jeden po drugim, wyciągam do 0,8 mm, mój STL jest zamknięty, ale nadal mam fasety na górze i na dole oraz 3 lub 4 fasety na jednym z końców, których nie mogłem usunąć.
Przepraszam, że popełniłem błąd przy zapisywaniu nazwy, ale plik jest właściwy
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Fichier_de_stéréolithographieW przypadku licówek nie możemy nic zrobić, ponieważ pochodzą one z pliku, chyba że możesz je mieć w STEP. Zobacz załączony link.
ale twój jest gładki, próbowałem z tą samą teksturą, której tam nie dostaję
w przeciwnym razie, jak usunąć małe aspekty, które znajdują się w pustce w moim pliku, widzimy je, gdy je otwieram?
W moim przypadku zmieniłem tylko aspekt wizualny. W przestrzeni roboczej masz oko, a po lewej rodzaj kwadratu z 2 kolorami, rozkładasz ten i wybierasz 2. od góry i tam już nie będziesz widzieć faset. godz. 9:18
Ok dziękuję
Delikatność