Chciałbym wiedzieć, jak naprawić widok przekroju, ponieważ przy konfiguracji d=porusza się w górę iw dół
Nie wiem, czy tego właśnie chcesz, ale:
- Kliknij prawym przyciskiem myszy linię cięcia
- Edycja szkicu
-Kliknij na linię, a następnie na "Naprawiono" (kotwica)
- Zostaw szkic
Witam, czy masz obraz, który pomoże nam zobaczyć Twój problem???
Z góry dziękuję.
G.
Albo jeszcze lepiej, zrób to, co mówi William, ale zwymiaruj linię wzdłuż krawędzi lub innej.
Czy to to samo pytanie co http://www.lynkoa.com/forum/mises-en-plan/comment-contraintre-une-ligne-de-coupe-en-mise-en-plan ?
A może jest to widok na rysunku, w którym to przypadku możesz zablokować/ustalić pozycję, klikając widok prawym przyciskiem myszy.
Kiedy zmieniam konfigurację, dwa widoki przekroju przesuwają się od dołu do góry, chciałbym je naprawić
sans_titre12.png
Prawdopodobnie wynika to ze sposobu, w jaki ograniczyłeś swój podstawowy szkic. Wszystko się na nim opiera. Musisz więc albo zmienić swój podstawowy szkic, albo zamrozić cięcie, ale może to spowodować błędy w planie!
Cdt
Problem polega na tym, że nawet gdy kliknę prawym przyciskiem myszy i zamrozi się, zmieniając konfigurację, nadal się porusza
Oba widoki przesuwają się wzdłuż linii cięcia, gdy zmieniam konfigurację
sans_titre13.png
Tak, więc w przypadku twojego utworu twój początek musi znajdować się w punkcie, który nigdy się nie porusza, a twoje cięcie musi przechodzić przez ten punkt (nie zawsze jest to możliwe...)
I od tego momentu to zadziała. Inaczej... Za każdym razem zmieniaj swój wzrok...
Cdt
Edycja: Spróbuj inaczej złamać wyrównanie kubka!! (system D)
Wyrównania są już przerwane
Witam
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, mówisz, że twoje cięcie porusza się w górę iw dół w zależności od twoich konfiguracji. Na twoim ostatnim zdjęciu widzimy, że wykonujesz cięcie, które jest normalne dla ciała pod kątem 87°, więc dla mnie jest to normalne. Myślę więc, że jeśli obrócisz swój kawałek o 3°, część, którą wytniesz, będzie pozioma, więc nie ma już problemu z przesuwaniem cięcia.
Niech Moc będzie z wami.