Jak naprawić widok przekroju?

Chciałbym wiedzieć, jak naprawić widok przekroju, ponieważ przy konfiguracji d=porusza się w górę iw dół

Nie wiem, czy tego właśnie chcesz, ale:

- Kliknij prawym przyciskiem myszy linię cięcia

- Edycja szkicu

-Kliknij na linię, a następnie na "Naprawiono" (kotwica)

- Zostaw szkic

2 polubienia

Witam, czy masz obraz, który pomoże nam zobaczyć Twój problem???

Z góry dziękuję.

G.

Albo jeszcze lepiej, zrób to, co mówi William,  ale zwymiaruj linię wzdłuż krawędzi lub innej.

1 polubienie

Czy to to samo pytanie co http://www.lynkoa.com/forum/mises-en-plan/comment-contraintre-une-ligne-de-coupe-en-mise-en-plan ?

A może jest to widok na rysunku, w którym to przypadku możesz zablokować/ustalić pozycję, klikając widok prawym przyciskiem myszy.

2 polubienia

Kiedy zmieniam konfigurację, dwa widoki przekroju przesuwają się od dołu do góry, chciałbym je naprawić

sans_titre12.png

Prawdopodobnie wynika to ze sposobu, w jaki ograniczyłeś swój podstawowy szkic. Wszystko się na nim opiera. Musisz więc albo zmienić swój podstawowy szkic, albo zamrozić cięcie, ale może to spowodować błędy w planie!

Cdt

Problem polega na tym, że nawet gdy kliknę prawym przyciskiem myszy i zamrozi się, zmieniając konfigurację, nadal się porusza

Oba widoki przesuwają się wzdłuż linii cięcia, gdy zmieniam konfigurację

sans_titre13.png

Tak, więc w przypadku twojego utworu twój początek musi znajdować się w punkcie, który nigdy się nie porusza, a twoje cięcie musi przechodzić przez ten punkt (nie zawsze jest to możliwe...)

I od tego momentu to zadziała. Inaczej... Za każdym razem zmieniaj swój wzrok...

Cdt 

Edycja: Spróbuj inaczej złamać wyrównanie kubka!! (system D)

Wyrównania są już przerwane

Witam

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, mówisz, że twoje cięcie porusza się w górę iw dół w zależności od twoich konfiguracji. Na twoim ostatnim zdjęciu widzimy, że wykonujesz cięcie, które jest normalne dla ciała pod kątem 87°, więc dla mnie jest to normalne. Myślę więc, że jeśli obrócisz swój kawałek o 3°, część, którą wytniesz, będzie pozioma, więc nie ma już problemu z przesuwaniem cięcia.

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia