Wrócę do Was na fablabie, udało mi się dobrze ewoluować w obsłudze oprogramowania, ale tutaj łowię ryby. Chciałbym móc robić to, co umieszczam na zdjęciach na mojej bryle, ale nie mogę. Myślałem o zrobieniu tego samego, co dla tekstu wytłaczania z jednej strony, ale nie mogę, ponieważ mam dwa i nie mogę ich scalić. Sprawdziłem scalanie w lisage, ale to nic nie daje. Próbowałem też rzutować szkic i nigdzie nie mogę dojść
Może nie wybiorę odpowiedniej metody, jeśli masz pomysł. Ponieważ byłoby świetnie sdi, mógłbym zrobić wytłaczanie jak na płaskiej powierzchni, a następnie nakładam liście
Bez względu na to, ile szyję, to się nie zmienia, czy ktoś byłby na tyle uprzejmy, żeby zajrzeć do mojego pliku, żeby zobaczyć, gdzie zrobiłam coś głupiego, bo na moim poziomie suszę
Podczas zszywania powierzchni można wyświetlić przerwy szwów w zakresie w menedżerze właściwości PropertyManager Zszyta powierzchnia i zidentyfikować wszelkie przerwy, które znajdują się w komponencie.
Gdy część jest otwarta, należy kliknąć Gdy część jest otwarta, kliknąć (pasek narzędzi Powierzchnie) lub kliknąć prawym przyciskiem myszy w drzewie operacji FeatureManager, a następnie kliknąć Edytuj element .
W menedżerze właściwości PropertyManager wybrać powierzchnie, a następnie wybrać Kontrola nieciągłości.
Nieciągłości są wyszczególniane w menedżerze właściwości PropertyManager, jeżeli są to nieciągłości szwów, które mieszczą się w zakresie określonym w opcji Pokaż nieciągłości w zakresie. Otwarte nieciągłości mają wartości wyższe niż tolerancja szwu.
W razie potrzeby przesuń suwaki, aby zmienić zakres, dla którego wyświetlane są nieciągłości.
Wybierz nieciągłość z listy.
Aby wybrać nieciągłość, kliknij ikonę Zszywana powierzchnia . Aby wybrać wiele nieciągłości, naciśnij CTRL przed ich wybraniem.
Nieciągłość znajduje się na komponencie.
Aby powiększyć do nieciągłości, należy kliknąć prawym przyciskiem myszy wybraną nieciągłość w menedżerze właściwości PropertyManager, a następnie kliknąć Powiększ do zaznaczenia.