Witam, jestem użytkownikiem solidworks i obecnie utknąłem na projekcie, który jest dość prosty:
Mówię, narysuj bank dokujący 3D, który ma kilka kątowych ścian, mam plik sketchup, ale zbyt trudny do wykorzystania w .stl, próbowałem wielu sztuczek zebranych na forach, ale w końcu muszę całkowicie przeprojektować te stacje dokujące, aby uzyskać powierzchnie części z centrum obróbczego.
Zacząłem więc rysować objętościowo niektóre twarze, ale całkowicie blokuję, gdy chcę scalić dwie objętości, aby uzyskać ich skrzyżowania i tym samym mieć swoje kąty, próbowałem przez montaż / kombajn, przez kawałki / zszyte powierzchnie, nadal nie mogę scalić dwóch tomów, które się przecinają, Czy ktoś ma rozwiązanie, które może mi przynieść? Załączam obraz dwóch prostych tomów, które muszę połączyć, z góry dziękuję
Mam solidworks 2014, funkcja "połącz" jest wyszarzona, podobnie jak dołącz,
Problem polega na tym, że zaczynam od pliku szkicowania powierzchni, więc mam wszystkie zewnętrzne powierzchnie, ale muszę dodać grubość mojego materiału, po prostu łączę dwie powierzchnie do połączenia, ale w sumie będzie ich kilkadziesiąt
Musiałem użyć funkcji pogrubienia, ponieważ mam tylko zewnętrzne powierzchnie, które są użyteczne, mogę dołączyć plik .skp z sumą, jeśli jest to potrzebne do zrozumienia projektu
po co tworzyć tę część na powierzchni za pomocą szkiców 3D, jeśli stworzysz plan i wykonasz szkic, a następnie proste wyciągnięcie dla 1. części, a następnie zrób to samo dla drugiej...
Muszę identycznie odtworzyć pliki z programu SketchUp, ale umieszczając grubość moich materiałów na istniejących powierzchniach, najłatwiej byłoby mi przerobić plik .stl poprzez dodanie grubości, ale nie mogę też przerobić .stl.
Jeśli będę musiał zabrać wszystko z powrotem w wytłoczeniach, zajmie mi to dużo czasu, ale myślę, że to wszystko, co muszę zrobić
bardzo dziękuję za odpowiedzi, udało mi się już uzyskać plik .stl, ale kiedy otwieram go za pomocą SW, w woluminie, wyświetla mi się błąd, ponieważ jest zbyt wiele powierzchni, a zatem otwieranie go na wykresie. Grafika SW otwiera się przede mną, ale absolutnie nie mogę pracować na zaimportowanych powierzchniach, nie mogę wieszać na nich rysunków ani nikogo, czy jest na to może opcja?
cóż, tym razem udaje mi się odtworzyć powierzchnie w ekstruzji, ale podczas składania moich części funkcje łączenia i łączenia są zawsze wyszarzone, a przecież są to dwie nowe proste części, po prostu wytłoczony występ na każdej...