Jak utrzymać dwie jednostki w symetrii

Witam

Chciałbym symetrycznie ustawić odpowiedni kształt, ale problem polega na tym, że gdy kliknę na validate, druga strona znika...

Spróbowałem, zaznaczając pole "Powtórzenie geometryczne" i pojawia się komunikat o błędzie: "Nie można powtórzyć wybranych funkcji przy użyciu powtórzenia geometrii. Wyczyść pole wyboru Powtórz geometrię".

Jak uzyskać symetrię, zachowując dwie jednostki?

Dziękuję za pomoc i życzę miłego dnia,

Johanna

Witam

Czy możesz dołożyć swoją rolę do przetestowania???

Dobry wieczór

Prawdopodobnie jest to błąd, czy starałeś się nie łączyć ich z symetrią?

W przeciwnym razie zawsze możesz użyć cyklicznego powtarzania.

Oto załącznik.

" Czy starałeś się nie łączyć ich z symetrią?" to znaczy?

Tak, myślę, że spróbuję z okrągłym powtórzeniem, jeśli nie. Jeszcze tego nie testowałem.

Część 1.SLDPRT

Dobry wieczór

Czy to jest to, co chciałeś zrobić?

Jeśli tak, część, która ma być zrównoważona, nie jest scalana z resztą pomieszczenia. To ciało.

Konieczne jest zatem wykonanie symetrii ciał.

Część 1.SLDPRT
1 polubienie

Witam

Takie samo rozwiązanie jak Yves.T.

Miłego dnia.

piece1_v2.sldprt
1 polubienie

Twoja część, którą chcesz ustawić symetrycznie, nie może zostać stopiona  w obecnym stanie, ponieważ powierzchnie nie stykają się wystarczająco, ocierają się o siebie. Konieczne byłoby unikanie dzielenia powierzchni (linii podziału). Możesz ewentualnie spróbować zagęścić tę część o kilka mikronów (interferencja między powierzchniami), aby spróbować ją później stopić, jeśli to możliwe.

Piękny pokój...

Witam wszystkich, naprawdę fajny kawałek, ale pomyślcie trochę o ludziach takich jak ja, którzy pracują z "antykami". Każdy z 3 pokoi, które otwieram, ma jedną funkcję w drzewie, która jest "z przyszłej wersji"... :)

Czy próbowałeś aktywować powtarzanie geometrii??? przepraszam, mówię to, nie będąc w stanie spróbować przed złożeniem tej propozycji... :)

Miłego dnia

G.

Witam

Tak Yves, to jest to, co chciałem zrobić, dziękuję bardzo! A jak osiągnąć symetrię ciała? Mogę szukać w moim biurze, ale go nie znalazłem

1 polubienie

Ok, o ile dla mnie nie widziałem trzeciej możliwości w funkcji symetrii, którą jest "ciało ma być symetryczne".

Świetnie, dziękuję bardzo!

2 polubienia