Jak zachować części w bibliotece solidworks bez modyfikowania

Witam

Tworzyłem prace w bibliotece

Kiedy używam ich w montażu i zmieniam na przykład kolor

Zmieniają się również oryginalne części.

Jak zachować części w bibliotece solidworks bez edycji.

Witam

Wydaje mi się, że jeśli jesteś w zespole i jeśli klikniesz na część w drzewie tworzenia i nadasz jej kolor lub teksturę, którą chcesz, nie ma to na nią wpływu... Godzina 9 rano.

2 polubienia

Witam

Naciskając przycisk tutaj, możesz wyświetlić wszystkie kolory zastosowane w pokojach:

A co za tym idzie, łatwiej modyfikuj je jeden po drugim .
Należy zachować ostrożność, aby stosować je tylko do komponentu w prawidłowym stanie wyświetlania, a nie do dokumentu części.

2 polubienia

Oto mały plik z tym, jak postępuję

comment_garder_les_pieces_dans_la_bibliotheque_solidworks_sans_modifier.docx
1 polubienie

Dziękuję Wam wszystkim

Myślę, że moje pytanie nie jest jasne.

Przykład, mam szary kawałek w bibliotece.

Tworzę nowy projekt i korzystam z tego samego pokoju w bibliotece.

Temu utworowi przypisuję kolor czerwony.

Nagrywam ten projekt.

Wszystko działa dobrze.

Kiedy wykonuję inny projekt i używam tego samego utworu w bibliotece,

Zauważyłem, że zmienia kolor na czerwony po efekcie starego projektu.

Wniosek: Nie chcę, aby kawałek zmienił kolor, pozostaje szary (oryginalny kolor)

Witam

Jeśli chcesz, aby kolor pojawił się tylko w montażu, a nie w pomieszczeniu to zrób tak jak Ci pokazałem w pliku mojego ostatniego postu, to zadziała. godz. 9:10

Jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy na swój pionek i wybierzesz wygląd (kula we wszystkich kolorach)

Zostanie wyświetlona lista kolorów zastosowanych w pokoju.

Powinieneś mieć nazwę swojej części z symbolem zespołu z przodu

Jeśli zastosujesz kolor do tej linii, twój element zmieni kolor tylko w tym zespole

Przypomnienie:

Kolory można przypisać do: powierzchni, funkcji, bryły, części, części w złożeniu.

Myślę, że priorytety wyświetlania kolorów są w tej kolejności (następny ma pierwszeństwo przed poprzednim)

2 polubienia

Następnie myślę o stworzeniu różnych stanów wyświetlania na części, dla każdego nowego zespołu.

Dla pewności, możesz również ustawić wszystkie elementy biblioteczne jako tylko do odczytu, a co najbardziej kłopotliwe, na pewno wprowadzisz zmiany w części.

W przeciwnym razie musisz przypisać kolor w zespole, jak wyjaśniono w innych

2 polubienia