Witam
Szeroko stosowany w przemyśle motoryzacyjnym, jak generować tego typu siatkę z bąbelkami współrzędnych?
Z góry dziękuję
sans_titre.png
Witam
Szeroko stosowany w przemyśle motoryzacyjnym, jak generować tego typu siatkę z bąbelkami współrzędnych?
Z góry dziękuję
Witam, a priori narzędzie Viewgrid mycadtool pozwala to zrobić
Witaj @j.morin
We właściwościach dokumentu można wyświetlić i dostosować siatkę 2D, ale bez wyświetlania współrzędnych.
Jeśli istnieje dla CATIA, jestem zainteresowany
Witam, nie jest to aż tak podobne, ale:
Najwyraźniej CATIA, używana przez dużych producentów samochodów, nie wie, jak to zrobić..!!!
Witam, czy siatka widoków mycadtool istnieje dla catia V5?
Zazwyczaj makro powinno być dostarczone przez producenta pojazdu
W tym czasie odzyskałem wiele z nich, aby się przystosować, nie wiem, czy działa z obecną wersją catia, pracuję z SW dopiero od 5 lat
zmienia nazwę pliku na Grid.CATScript (lynkoa nie obsługuje wszystkich rozszerzeń)
Quadrillage.txt (41,1 KB)
Ale człowieku, to jest dokładnie to, czego szukałem.
TYSIĄC DZIĘKI!!
Zapytaj swojego pracodawcę, jeśli jesteś podwykonawcą, istnieje około dziesięciu makr, które już posiada, takich jak:
- Skopiuj i wklej informacje o punktach z pliku PDF do pliku txt, w którym makro pobierze i utworzy punkty kontaktowe "kulek"
Inne makra do aktualizowania właściwości z programu Excel
Jak nazywa się Twój klient, jeśli jesteś podwykonawcą?
Jestem sam na sam z małym producentem sprzętu. Pracujemy dla Stellantis, RNMA.
Równie dobrze mogę powiedzieć, że w mojej firmie nikt nie może mi pomóc
Stellantis to między innymi PSA, powinieneś sprawdzić, czy mogą ci podać swoje makra, nie jest to najłatwiejsze
Jeśli przejdziesz do witryny, to właśnie tam możesz je ogólnie pobrać
Próbowałem już, ale nie udało mi się zainstalować. Prawdopodobnie inna wersja lub poprawka.