Witam
Czy mógłby Pan bardziej doprecyzować swoje pytanie?
W jaki sposób chcesz zarządzać swoimi indeksami?
Na jakim typie dokumentu i asm?
W jaki sposób chcesz zarządzać skutkami?
....
@+
Witam
Czy mógłby Pan bardziej doprecyzować swoje pytanie?
W jaki sposób chcesz zarządzać swoimi indeksami?
Na jakim typie dokumentu i asm?
W jaki sposób chcesz zarządzać skutkami?
....
@+
Witam
Będziemy musieli podać nam więcej szczegółów:
Z góry dziękuję.
Chodzi o to, aby dokonywać zmian indeksu na poziomie tabeli rewizji w planach 2D za pomocą właściwości smart z imieniem i nazwiskiem osoby, która dokonała modyfikacji, oraz nazwiskiem weryfikatora.
data, wskazówka przychodzi automatycznie.
Z góry dziękuję
Gdy tabelka zmian istnieje lub jest wstawiona, musisz kliknąć na nią prawym przyciskiem myszy i dodać wersję (cóż, to zależy, czy masz PDM, ponieważ w tym przypadku ten ostatni zarządza!).
Następnie, w zależności od parametrów tabeli zmian, będzie pytać zgodnie z właściwościami inteligentnymi.
Aby zobaczyć, które właściwości znajdują się w tabelce zmian, kliknij prawym przyciskiem myszy mapę bazową poza widokiem, > edytować mapę bazową. Po najechaniu kursorem myszy na różne pola tabelki zmian pojawi się podpowiedź wskazująca, z którą właściwością 3D (dodaną przez smartproperties) jest ona połączona (np. $PROPRIETE@rysownik dla właściwości rysownika, jeśli istnieje).
Zwykle data i inicjały projektanta wypełniają się same (aby można je było zobaczyć zgodnie z ustawieniami).
Następnie poprawki są wprowadzane w kolejności alfabetycznej.
http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Revision_Tables.htm
Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, podaj szczegóły, na czym polega Twój problem.
Forum, które o tym mówi:
http://www.forum-cao-3d.fr/solidworks-mise-en-plan/table-de-revision-comment-faire-t1583.html
Witam
Ładna, szczegółowa odpowiedź od Lucasa.
Jeśli korzystasz z SmartProperties, możesz pobrać instrukcję obsługi tutaj.
Współdzielenie
W załączeniu znajduje się przykład konfiguracji właściwości Smartproperties.
PS: wszystkie informacje (właściwości) znajdują się w pokoju.
Oto filozofia:
DATA: jest to data powstania
LOSOWANIE: jest to twórca pokoju i jest zarządzany przez listę rysowników
po MODIFICATION_B, DATE_B, DESSINE_B dopasować informacje w zmianie B i tak dalej.....
Dziękuję Lucas za odpowiedź.
Rzeczywiście, widzę właściwości na mapie bazowej dla tabelki rysunkowej w zemście, tabelka zmian nie jest już aktywna, więc nie jest już widoczna. Ok dla wskazówek.
Chcę utworzyć niestandardową tabelkę poprawek na podstawie standardowego szablonu.
Dziękuję za odpowiedź.
Witam
Dzięki za ten post, bardzo pomaga mi w ustawianiu właściwości w modelach 3d.
Wykonałem już tę samą pracę w narzędziach ptc. Ale nie opanowuję konfiguracji tak dobrze pod SW.
Mam konkretne pytanie:
@flegendre: Podobnie jak ty, tworzę własność za pomocą indeksu ewolucji. Jak napisać właściwość warunkową "INDEX", aby zdefiniować ostatni prawidłowy indeks. (zaczyna się od IFF=($INDICE_B...) patrz załącznik
Z góry dziękuję