Jak zarządzać widokiem adnotacji

Witam

Myślałem, że generowanie widoków adnotacji będzie łatwe, ale mam wiele problemów z uzyskaniem żądanego widoku. Nie rozumiem, jak działa przypisywanie ocen do widoku. Kiedy wstawiam nowy widok adnotacji, klikam prawym przyciskiem myszy "Adnotacja" w Menedżerze właściwości, prosi mnie o wybranie widoku bez obaw. Następnie klikam widok prawym przyciskiem myszy, aby go edytować i dodać wymiary, które chcę, aby się pojawiły, ale problem polega na tym, że pojawiają się wszystkie wymiary, a gdy wyjdę z funkcji, wszystkie wymiary pozostają obecne! A kiedy chcę, aby widok pojawił się na rysunku, cóż, wszystkie wybrane wymiary się nie pojawiają!

Nic nie rozumiem, czy dobrze przypisuję wymiary? Czy można usunąć wymiary z widoku?

Naprawdę jestem na końcu liny z tym oprogramowaniem...

Witam

W przeciwnym razie rzuć nam okiem na swój utwór i powiedz nam, czego dokładnie chcesz.

1 polubienie

Witam, czy Twoja część składa się z jednej funkcji? A może podzieliłeś się różnymi "obróbkami"????

Widoki wymiarów są zgodne z planami szkicu wybranymi podczas tworzenia części.

Pozdrowienia.

G.

AC Cobra 427 , miło mi z twojej pomocy, ale i tak nie mogę przekazać części, dziękuję.

G. Rzeczywiście, dla części wykonałem kilka funkcji "obróbki": otwór 1, toczony profil itp. Właśnie to mi przeszkadza, ponieważ większość, jeśli nie wszystkie, moje szkice są w tym samym ujęciu. Istnieją jednak duplikaty, a inne są tam tylko ze względu na formę i nie muszą pojawiać się na rysunku. Dodatkowo nie mogę sobie poradzić w nowym widoku wymiarów, które powinny się pojawić, a które nie.

Witam

Zajmiemy się problemem na początku. Wyjaśnij mi, że masz pokój z żebrami, czy chcesz zaimportować jego wymiary na swój plan? 

1=> Czy wszystkie twoje wymiary są zaznaczone dla rysunku ?

2=> zaznaczyłeś pewne wymiary na rysunku ?

Niech moc będzie z wami.

1 polubienie

Odpowiedź OBI WAN 2 niektóre wymiary nie są oznaczone do rysowania. Jednak w przypadku widoków adnotacji ta funkcja nie jest brana pod uwagę.

Jeśli klikniesz folder adnotacji, możesz wybrać wymiary, które chcesz zaimportować lub nie

Notatki

• Postępuj zgodnie z powyższymi procedurami, aby zaimportować adnotacje do widoków szczegółowych i rzutowanych.

• Kliknij prawym przyciskiem myszy folder Adnotacje  i kliknij Pokaż adnotacje DimXpert , aby pokazać lub ukryć poprzednio zaimportowane wymiary i tolerancje DimXpert.

• Na rysunkach można zmieniać tylko charakterystyki wyświetlania wymiarów i tolerancji utworzonych za pomocą DimXpert Wymiarów dla części. Nie można edytować wartości tolerancji ani kryteriów wprowadzonych w definicji zawartości pól tolerancji geometrycznej.

• W widoku rysunku menedżera właściwości PropertyManager :

Skala. Aby zachować tę samą równowagę między opisem a geometrią wyświetlaną w widokach opisu części, wybierz opcję Użyj skali niestandardowej i wybierz opcję Użyj skali tekstu modelu podczas importowania widoków rysunku.

• Na rysunku kliknij Opcje , Właściwości dokumentu , Wymiary:

W obszarze Odległości odsunięcia wybierz opcję Reprezentacja widoku opisu, aby zachować reprezentację zdefiniowaną w widoku opisu. Usuń zaznaczenie tej opcji, aby użyć schematycznego przedstawienia rysunku do umieszczenia wymiarów.

• W przypadku dodania nowych wymiarów DimXpert Wymiarów do widoków opisu, dla których już utworzono widoki rysunku, pojawi się menedżer właściwości PropertyManager Aktualizacja opisu . Ten menedżer właściwości PropertyManager jest wyświetlany tylko raz za każdym razem, gdy dodawane są nowe wymiary DimXpert Wymiarów. Jeśli w tej chwili adnotacje nie są aktualizowane, należy kliknąć przycisk Widok , Ukryj/Pokaż adnotacje , aby wyświetlić zaktualizowane adnotacje.

• Wymiary i tolerancje DimXpert Wymiarów są domyślnie karmazynowe.  Aby zmienić kolor domyślny, kliknij Opcje , Kolory. W obszarze Ustawienia kombinacji kolorów wybierz opcję Adnotacje, DimXpert Wymiarów i wybierz nowy kolor.

• @+

2 polubienia

W modelu  w modelu w zakładce Wymiar checkmark "Wymiar zaznaczony do rysunku"

Na dole zaznacz "Przynęta ukryte obiekty funkcyjne"

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Nigdy nie korzystałem z narzędzia DimXpert....

W przeciwnym razie dodajesz widok z arkusza, na którym dodajesz wszystkie wymiary modelu, a następnie przeciągasz na swój arkusz tylko te wymiary, których potrzebujesz, naciskając SHIFT, aby je "wyciąć i *wkleić".

Pozdrowienia