Jak zszarzać pola w zestawieniu komponentów?

Witam 

Chciałbym szare pudełka w nomenklaturze, niemożliwe do znalezienia rozwiązania.

Z góry dziękuję

Witam;

Istnieje możliwość stworzenia szarego bloku wielkości pudełka, a następnie wstawienia go w razie potrzeby, ale poza tym nie sądzę, aby było to możliwe...

case_grise.jpg
1 polubienie

@ AC COBRA 427 czy możesz wysłać nam migdały z cukrem na chrzest ZOE.

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia

Zawsze możesz utworzyć zestawienie komponentów w formacie Excel.

Podczas edycji w Excelu możesz pokolorować pola:

28-10-2016_16-21-57.jpg

Dziękuję ac cobra 427,

Masz na myśli integrację paneli i zmianę ich kolorów z warstwami?

Czy można połączyć ze sobą 2 tabele nomenklatury w celu ich wyrównania?

W przeciwnym razie, czy możliwe jest wykonanie modelu nomenklatury za pomocą pliku Excel?

Dziękuję

Tak, wstawić tabelę Excela, ale wyznaczyć ją jako model domyślny i połączyć z częściami jest możliwe?

Alan. ERP wydaje mi się, że wychodząc z tabeli SW, edycja wyłącza wszystkie wiersze (cóż, takie zachowanie mam na SW2014).

@a.leblanc po prostu wygeneruj plik excel z odpowiednimi nagłówkami kolumn i mapuj z właściwościami plików SW (pole nazwy w excelu, wpisz nazwę właściwości)

1 polubienie

To było prawie 2 lata temu, nadal mam kilka, ale nie gwarantuję dobrego samopoczucia degustatorom ;-)

W rzeczywistości tworzę pole szkicu na nomenklaturze, a następnie nadaję mu teksturę, przechodząc do insert==>adnotacja, następnie obszar/kreskowanie/wypełnienie, następnie wypełniam kolorem warstwy, a następnie klikam na nią i zmieniam kolor na kolor linii, a następnie zapisuję ją jako blok i przywracam do nomenklatury, jak uważam za stosowne...

1 polubienie

@AC Cobra: idea szarego pola utworzonego przez prostokąt jest dobra, ale nie kojarzy się z nomenklaturą (na przykład, jeśli przeniesiesz miejsca lub zmniejszysz kolumnę).

1 polubienie

Witam, dziękuję wszystkim za odpowiedzi. 

Cyril.if twoje rozwiązanie będzie mi odpowiadać, czy istnieje samouczek, aby dowiedzieć się, jak mapować właściwości plików solidworks?

Czy mógłby mi Pan podać jakiś przykład?

I czy można go zapisać jako model domyślny?

Leżał. ERP, w rzeczywistości nie ma asocjatywności

Witam

Nie jestem pewien, czy istnieje samouczek na ten temat, ale pomoc Solidworks wyjaśnia, jak to działa: http://help.solidworks.com/2016/French/SolidWorks/sldworks/c_excel_based_boms.htm?verRedirect=1

Jednak, jak powiedziałem, SW wyłącza nomenklaturę, gdy zmieniasz kolor komórek (przynajmniej takie zachowanie miałem podczas szybkiego testu na SW2014). Do przetestowania, ale nie powiedziane, że spełnia potrzebę.

1 polubienie