Witam
Chciałbym szare pudełka w nomenklaturze, niemożliwe do znalezienia rozwiązania.
Z góry dziękuję
Witam
Chciałbym szare pudełka w nomenklaturze, niemożliwe do znalezienia rozwiązania.
Z góry dziękuję
Witam;
Istnieje możliwość stworzenia szarego bloku wielkości pudełka, a następnie wstawienia go w razie potrzeby, ale poza tym nie sądzę, aby było to możliwe...
@ AC COBRA 427 czy możesz wysłać nam migdały z cukrem na chrzest ZOE.
Niech moc będzie z tobą
Zawsze możesz utworzyć zestawienie komponentów w formacie Excel.
Podczas edycji w Excelu możesz pokolorować pola:
Dziękuję ac cobra 427,
Masz na myśli integrację paneli i zmianę ich kolorów z warstwami?
Czy można połączyć ze sobą 2 tabele nomenklatury w celu ich wyrównania?
W przeciwnym razie, czy możliwe jest wykonanie modelu nomenklatury za pomocą pliku Excel?
Dziękuję
Tak, wstawić tabelę Excela, ale wyznaczyć ją jako model domyślny i połączyć z częściami jest możliwe?
Alan. ERP wydaje mi się, że wychodząc z tabeli SW, edycja wyłącza wszystkie wiersze (cóż, takie zachowanie mam na SW2014).
@a.leblanc po prostu wygeneruj plik excel z odpowiednimi nagłówkami kolumn i mapuj z właściwościami plików SW (pole nazwy w excelu, wpisz nazwę właściwości)
To było prawie 2 lata temu, nadal mam kilka, ale nie gwarantuję dobrego samopoczucia degustatorom ;-)
W rzeczywistości tworzę pole szkicu na nomenklaturze, a następnie nadaję mu teksturę, przechodząc do insert==>adnotacja, następnie obszar/kreskowanie/wypełnienie, następnie wypełniam kolorem warstwy, a następnie klikam na nią i zmieniam kolor na kolor linii, a następnie zapisuję ją jako blok i przywracam do nomenklatury, jak uważam za stosowne...
@AC Cobra: idea szarego pola utworzonego przez prostokąt jest dobra, ale nie kojarzy się z nomenklaturą (na przykład, jeśli przeniesiesz miejsca lub zmniejszysz kolumnę).
Witam, dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Cyril.if twoje rozwiązanie będzie mi odpowiadać, czy istnieje samouczek, aby dowiedzieć się, jak mapować właściwości plików solidworks?
Czy mógłby mi Pan podać jakiś przykład?
I czy można go zapisać jako model domyślny?
Leżał. ERP, w rzeczywistości nie ma asocjatywności
Witam
Nie jestem pewien, czy istnieje samouczek na ten temat, ale pomoc Solidworks wyjaśnia, jak to działa: http://help.solidworks.com/2016/French/SolidWorks/sldworks/c_excel_based_boms.htm?verRedirect=1
Jednak, jak powiedziałem, SW wyłącza nomenklaturę, gdy zmieniasz kolor komórek (przynajmniej takie zachowanie miałem podczas szybkiego testu na SW2014). Do przetestowania, ale nie powiedziane, że spełnia potrzebę.