miwak
17 Czerwiec 2015 09:46
1
Cześć, chciałbym zintegrować posąg Dawida (Michała Anioła) jako dekorację na podporze w zespole, ale po wstawieniu go przekonwertowanego z .slt na .sldprt, znika w zestawie.
jedynym sposobem, jaki znalazłem, aby się pojawił, jest uczynienie go wirtualnym, ale nie można go przesunąć (patrz awaria Solidworks :/).
Czy jest inny sposób?
sans_titre.png
Centor
17 Czerwiec 2015 09:57
3
Witam
O ile mi wiadomo, jedyną możliwością jest
1.Otwórz plik i zapisz go jako część solidworks
2. Stopień ten w twoim zgromadzeniu
Dobry apetyt
be_6
17 Czerwiec 2015 10:01
4
Witam
Gdzie umieścić to może w pliku parasolid
miwak
17 Czerwiec 2015 10:03
5
Tak Centor, też mi się podobało, ale nie dało się przesunąć pokoju po zintegrowaniu i stać się wirtualnym. :(
i dziękuję Bon Ap' do ciebie też^^
Witam
Aby pobrać użyteczny wolumin z pliku stl, należy przejść przez moduł "ScanTo3D" programu SolidWorks. Sprawdźmy, czy masz wystarczający poziom licencji, aby uzyskać do niego dostęp.
2 polubienia
miwak
17 Czerwiec 2015 12:07
7
Dziękuję Benoit.LF Spojrzałem na kilka samouczków i wydaje się, że jest to rozwiązanie mojego problemu.
Mam dostęp do ScanTo3D na Solidworks, ale nigdy go nie używałem :o
model HD (+ 1 000 000 powierzchni do siatki, przy której zrozumiałem O.o"), więc znalazłem średni model, ale nie mogę mieć tych samych funkcji.
david_statue_medium_precision.stl
miwak
17 Czerwiec 2015 12:17
8
Dostępna jest tylko funkcja "Curve Assistant"
Centor
17 Czerwiec 2015 12:20
9
Cześć
Spojrzałem na twój STL i jestem zaskoczony ikoną z napisem: STL Charts 1, pierwszy raz widziałem te specjalne x_x.
Mam zamiar przetestować na wersji, którą mam w domu, żeby zobaczyć co daje w pracy, nie działa :p
1 polubienie
miwak
17 Czerwiec 2015 12:26
10
Ok, dziękuję Centor :)
Nie pracuję zbyt dużo na powierzchni, więc jestem kompletnie zagubiony^^
miwak
17 Czerwiec 2015 12:32
11
Ten plik może być inny (pobrałem szablon)
david_statue_medium_precision.stl
Centor
17 Czerwiec 2015 13:46
12
Cześć
Przetestowałem go w domu za pomocą kilku programów, aby przekonwertować go na wolumin, ale to nie działa
przepraszam, że nie mogę pomóc :/
coyote
18 Czerwiec 2015 07:36
13
Witam
Nie rozumiem, dlaczego otwieranie w trybie graficznym nie jest dla Ciebie wystarczające?
Dlaczego chcesz wydawać je w dużych ilościach, dlaczego chcesz przejść do świata wirtualnego?
@+
1 polubienie
jak kojot! Jeśli to tylko dla dekoracji, pozostań przy grafice.
Aby go przenieść, sprawdź, czy nie jest naprawiony (to głupie, ale się zdarza!).
Następnie wybierz przeniesienie i odświeżenie wyświetlacza (crtl-b lub odbuduj dłuższy crtl-q).
Podczas poruszania się widzimy pochodzenie poruszającego się posągu.
gerald
18 Czerwiec 2015 09:11
15
Nie można przesunąć siatki w zespole, chyba że zostanie dodana funkcja wyciągnięcia.
Oto plik w bardzo niskiej rozdzielczości (sw2014) przy użyciu kreatora przygotowania siatki. w którym dodałem prostokąt, który wybieram, aby przesunąć posąg.
david_statue_low_precision-0.sldprt
coyote
18 Czerwiec 2015 09:19
16
Ponownie
nie ma sensu konwertować STL na siatkę przez skanowanie do 3D, wygeneruje to super duży i bezużyteczny plik.
Musisz tylko pozostać w trybie graficznym (plik/otwórz graficzny stl) i użyć planów do ograniczenia w złożeniu.
@+
1 polubienie