Jak zaimportować model 3D gier wideo, takich jak farming simulator, do solidworks

Witam 

Obecnie pracuję w biurze projektowym dla producenta sprzętu rolniczego i chciałbym dodać osprzęt do ciągników, aby ułatwić wizualizację wymiarów. Najpierw chciałem zaprojektować traktor, ale nie chcę poświęcać mu zbyt wiele czasu.

Chciałem więc wiedzieć, czy nie byłoby możliwe uzyskanie modelu 3D moda do symulatora rolnictwa, aby zaimportować go do Solidworks.

Z góry dziękuję

Witam

Możesz przejść do GrabCad, aby pobrać trochę , ponieważ jest kilka, właśnie sprawdziłem. I nawet na Lynkoa, jeśli przejdziesz do menu po lewej stronie i przejdziesz do  portfolio, znajdziesz jakieś.

3 polubienia

Witam

Aby uzupełnić ac.cobra, którą pozdrawiam,  istnieje również strona  3Dcadbrowser, która oferuje wiele modeli 3D

Źródło: https://www.3dcadbrowser.com/3dmodels.aspx?download=człowiek

Zawartość 3D, do której można uzyskać dostęp z okienka zadań, zawiera również wiele modeli 3D.

Cdlt powiedział:

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi ac cobra i Yannick.petit. Ale miałem już okazję zajrzeć na te strony i nic mi nie odpowiadało... Dlatego zwróciłem się do Ciebie, aby sprawdzić, czy masz inne rozwiązania.

Z góry dziękuję

Nadal istnieje rozwiązanie, które polega na skontaktowaniu się z producentami modeli, które chcesz wyposażyć, i sprawdzeniu, czy mogą dostarczyć to, czego potrzebujesz. Mogą zapewnić ci puste ciało.

3 polubienia

Dziękuję, spróbuję.