Jak nałożyć temperaturę ściany na węzły interfejsu bryła/bryła?

Witam

Wykonuję obliczenia CFD przy użyciu interfejsów bryła/bryła w ramach symulacji przepływu.

W lokalnych warunkach początkowych nałożyłem temperaturę Ta na ciało stałe A stykające się z ciałem stałym B.
Ciało stałe B ma domyślnie ustawioną temperaturę początkową w ogólnych parametrach badania.
Badanie ma charakter przejściowy. Różnica w temperaturach początkowych jest znacząca między tymi dwoma ciałami stałymi

Mój problem tkwi w interfejsie:

Węzeł A (bryła A) - - - Wspólny węzeł interfejsu (bryła A/B) - - - Węzeł B (bryła B) 

Przy t=0 oprogramowanie oblicza temperaturę wspólnego węzła interfejsu jako funkcję początkowych temperatur dwóch ciał stałych.
Mam więc gradiant temperatury na interfejsie przed rozpoczęciem rozdzielczości przejściowej.

Temperatura promieniowania jest proporcjonalna do wielkości elementów siatki.
Ten gradiant temperatury zniekształca zatem moje obliczenia dotyczące stanów nieustalonych.

Moje pytanie: Jak nałożyć temperaturę ściany na wspólne węzły stałego interfejsu?

W załączeniu znajduje się obraz ilustrujący gradionant w zależności od wielkości elementów siatki.

Dziękuję państwu za uwagę.

unnamed.png

Jest to problem z oprogramowaniem odczytującym wyniki.

Możesz zobaczyć właściwe warunki początkowe, tworząc wykresy wykopów powierzchniowych lub odznaczając opcję "interpolacja" (nadal na wykresie wykopu).