Jak włożyć do części pilnika?

Witam

Chciałbym wiedzieć, jak włożyć do pilnika, w którym jest już część, ale chciałbym też mieć możliwość wyboru długości i rozmiaru mojej.

TFHC M14x35, który mam już w "mojej skrzynce narzędziowej".

Dziękuję

Witam

Po otwarciu elementu wykonaj wkładkę/sztukę.

http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/t_Inserting_a_Part_into_Another_Part.htm

Z drugiej strony nie wiem, czy to działa z częścią połączoną z rodziną części

1 polubienie

Witam

1. Otwórz dokument części, a następnie kliknij Wstaw część  (pasek narzędzi Funkcje) lub Wstaw > część.
  2. Przejdź do dokumentu części i kliknij przycisk Otwórz.

Pojawi się menedżer właściwości PropertyManager Wstaw część .

3. W obszarze Przenieś wybierz dowolne skojarzenie elementów z wstawionej części, które mają zostać uwzględnione w części pochodnej. Można dołączyć takie elementy, jak właściwości niestandardowe, szkice i wymiary modelu.

Wszystkie elementy przeniesione z wstawionej części są umieszczane w folderach znajdujących się poniżej niej w drzewie operacji FeatureManager.

4. W części Zlokalizuj część wybrać opcję Z przesunięciem/kopiowaniem , aby ustawić położenie wstawionej części w menedżerze właściwości PropertyManager Położenie pomieszczenia. 
  5. Jeśli chcesz zmienić funkcje niezależnie wstawionej części bez wpływu na oryginalną część, kliknij opcję Przerwij połączenie z oryginalną częścią w obszarze Połącz.

Można również przerwać połączenie z oryginalną częścią później, wymieniając zewnętrzne odniesienia części pochodnej i wybierając opcję Przerwij wszystko. Gdy połączenie z oryginalną częścią zostanie przerwane, nie można go przywrócić.

6.  

http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/t_Inserting_a_Part_into_Another_Part.htm

Edycja: W wstawionej części (śruba w twoim przykładzie) musisz "wymienić odniesienia zewnętrzne", aby mieć dostęp do konfiguracji.

1 polubienie

Witam

Wkładka/części (patrz załącznik)

sans_titre.png

Jest to część pochodna, możesz zmienić konfigurację, klikając prawym przyciskiem myszy na część pochodną i "Lista odniesień zewnętrznych" ;)

Z przybornika za pomocą przeciągania upuszczonego i powiedz tak dla elementu pochodzącego z BATCH123

dla mnie konkretnie

Jeśli włożysz do części

To bardziej część, ale montaż

tak zrobiłem to w montażu 

do+ :-))

@gt22 Zgadzam się co do zasady, ale jeśli mówimy, że śruba jest przyspawana w części, nie możemy jej traktować jako montażu.

To właśnie robię dla moich wkładek w mojej obudowie. Wykonuję część pochodną z wkładkami i oszczędza mi to skomplikowanego montażu tylko dla wkładek o określonym ref.

2 polubienia

odpowiedzieć ci @ Gerald

W tym przypadku wykonujesz montaż swojej części i, a po przylutowaniu zapisujesz kopię w części

ponieważ jest nieruchomy i stanowi największy problem

Tak to widzę

A co więcej, nie zmienia się to zbytnio w czasie pracy

ale przynajmniej masz możliwość zabawy wszystkimi opcjami

@+ ;-))

1 polubienie

@gt22 to prawda, to jest rozwiązanie. Ale wstawka części może być modyfikowana lub usuwana w części pochodnej, podczas gdy część nie może.

Przyznaję, że to trochę naciągane

2 polubienia

@Gerald szukasz mnie wcześnie rano na początku tygodnia i pogoda jest super ładna ;-)

Ponieważ zapisałeś swój zestaw w części, oczywiście zrywasz ogniwa swojej biblioteki

Czy to jest jasne?

@+ ;-))

Tak, gt22, jest jasne i to właśnie chciałem wyrazić. Po części zrywasz połączenie.

Jako część pochodną można zmodyfikować wstawioną część. 

Dla stałego elementu, który nie będzie się zmieniał w czasie, skorzystam z Twojego rozwiązania, ponieważ jest prostsze. W przypadku podwozia, o którym wiem, że muszę je zmodyfikować w zależności od miejsca (np. zmieniłem M8 na M6 lub dodałem wkładkę lub usunąłem wkładkę), pozostaję na swojej pozycji.

Pozostaję w perspektywie, że każda metoda ma swoje wady i zalety.

Chodźcie, naprawdę Was szukam, bo jestem zaproszona na grilla i chciałabym trochę pomyśleć o Was przy moim aperitifie ;)

2 polubienia