Witam
Chciałbym wiedzieć, jak włożyć do pilnika, w którym jest już część, ale chciałbym też mieć możliwość wyboru długości i rozmiaru mojej.
TFHC M14x35, który mam już w "mojej skrzynce narzędziowej".
Dziękuję
Witam
Chciałbym wiedzieć, jak włożyć do pilnika, w którym jest już część, ale chciałbym też mieć możliwość wyboru długości i rozmiaru mojej.
TFHC M14x35, który mam już w "mojej skrzynce narzędziowej".
Dziękuję
Witam
Po otwarciu elementu wykonaj wkładkę/sztukę.
http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/t_Inserting_a_Part_into_Another_Part.htm
Z drugiej strony nie wiem, czy to działa z częścią połączoną z rodziną części
Witam
http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/t_Inserting_a_Part_into_Another_Part.htm
Edycja: W wstawionej części (śruba w twoim przykładzie) musisz "wymienić odniesienia zewnętrzne", aby mieć dostęp do konfiguracji.
Jest to część pochodna, możesz zmienić konfigurację, klikając prawym przyciskiem myszy na część pochodną i "Lista odniesień zewnętrznych" ;)
Z przybornika za pomocą przeciągania upuszczonego i powiedz tak dla elementu pochodzącego z BATCH123
dla mnie konkretnie
Jeśli włożysz do części
To bardziej część, ale montaż
tak zrobiłem to w montażu
do+ :-))
@gt22 Zgadzam się co do zasady, ale jeśli mówimy, że śruba jest przyspawana w części, nie możemy jej traktować jako montażu.
To właśnie robię dla moich wkładek w mojej obudowie. Wykonuję część pochodną z wkładkami i oszczędza mi to skomplikowanego montażu tylko dla wkładek o określonym ref.
odpowiedzieć ci @ Gerald
W tym przypadku wykonujesz montaż swojej części i, a po przylutowaniu zapisujesz kopię w części
ponieważ jest nieruchomy i stanowi największy problem
Tak to widzę
A co więcej, nie zmienia się to zbytnio w czasie pracy
ale przynajmniej masz możliwość zabawy wszystkimi opcjami
@+ ;-))
@gt22 to prawda, to jest rozwiązanie. Ale wstawka części może być modyfikowana lub usuwana w części pochodnej, podczas gdy część nie może.
Przyznaję, że to trochę naciągane
@Gerald szukasz mnie wcześnie rano na początku tygodnia i pogoda jest super ładna ;-)
Ponieważ zapisałeś swój zestaw w części, oczywiście zrywasz ogniwa swojej biblioteki
Czy to jest jasne?
@+ ;-))
Tak, gt22, jest jasne i to właśnie chciałem wyrazić. Po części zrywasz połączenie.
Jako część pochodną można zmodyfikować wstawioną część.
Dla stałego elementu, który nie będzie się zmieniał w czasie, skorzystam z Twojego rozwiązania, ponieważ jest prostsze. W przypadku podwozia, o którym wiem, że muszę je zmodyfikować w zależności od miejsca (np. zmieniłem M8 na M6 lub dodałem wkładkę lub usunąłem wkładkę), pozostaję na swojej pozycji.
Pozostaję w perspektywie, że każda metoda ma swoje wady i zalety.
Chodźcie, naprawdę Was szukam, bo jestem zaproszona na grilla i chciałabym trochę pomyśleć o Was przy moim aperitifie ;)