Jak odizolować wiele części od złożenia Catia do innego zespołu

Witam, aby zrobić plan na Catia muszę oddzielić kilka części zespołu w innym zespole, gdzie są tylko te części, które mnie interesują. Jak mogę to zrobić? Dziękuję tym, którzy poświęcają czas, aby odpowiedzieć na moje pytanie.

Witam

Dlaczego nie skorzystać ze scen i nie zaplanować żądanej sceny, zamiast zarządzać innym zespołem.

EDYCJA: zwróć uwagę na utworzenie sceny (Częściowa = jeśli dodano komponent, scena jest aktualizowana), ( Zakończona = jeśli dodano komponent, scena nie jest aktualizowana). 

1 polubienie

Bardzo dziękuję za tak zwięzłą odpowiedź, nie znałem zasady działania sceny na Catii.

Miłego dnia! Jeszcze raz dziękujemy!

Czy to narzędzie sceny jest w ASSEMBLY?

Tak, używamy go głównie do tworzenia 3D w odniesieniu do widoku 2D " Eksplodował ", ale także do szybkiego pokazania różnych pozycji mechanizmu lub konkretnych części (wnętrze, wykończenia, silniki, itp.), ponieważ jest to zapisane w pliku CATproduct, możemy zachować i modyfikować te sceny do woli, jest to łatwiejsze niż zarządzanie warstwami, W zależności od potrzeb, stolik może być również zastosowany do montażu i/odwrotnie.

1 polubienie