Jest to normalne zachowanie, ponieważ wypełniasz niestandardowe właściwości swoich części, musisz wypełnić jeden z zespołu, aby pojawiły się one w MEP zespołu...
Moja wiadomość nie była wystarczająco jasna, ale staram się wypełnić właściwość nomenklatury i nazwać blok.
Weźmy na przykład zespół, którego opis brzmi "rower": w nazwie, gdzie chciałbym, aby było napisane "koło" zgodnie z wprowadzeniem we właściwości komponentu, znajduję oznaczenie "rower" i to na wszystkich komponentach.
Próbowałem różnych ustawień, aby powiązać właściwości, ale nie mogę znaleźć utworzonych przeze mnie właściwości w menu rozwijanych specyficznych dla komponentu.
Zwykle wszystko jest połączone, w przeciwnym razie musisz zmodyfikować swoją nomenklaturę tak, aby pobierała informacje z twoich części, a po jej zmodyfikowaniu będziesz musiał ją po prostu zapisać...
Umieszczasz siebie w swoim 3D Wstawiasz standardową nomenklaturę SW (bom-standard.sldbomtbt jeśli dobrze pamiętam) Kliknij prawym przyciskiem myszy nagłówek kolumny Wstawiasz nową kolumnę (po prawej lub po lewej) W oknie, które właśnie się pojawiło: Typ kolumny: Właściwość niestandardowa Nazwa obiektu: wybierz nazwę obiektu (swoich pokoi), która ma być wyświetlana w tej kolumnie.
Wstawia się tyle kolumn, ile potrzeba, aby mieć informacje o częściach w zespole.
Nie zapomnij zapisać nowej konfiguracji BOM na końcu. Wybiera zestawienie komponentów W lewym górnym rogu kliknij prawym przyciskiem myszy kwadrat ze strzałką skrzyżowaną Wybierz opcję Zapisz jako Zapisany w formacie .sldbomtbt. (Zapisz swoją nową nomenklaturę w katalogu, w którym możesz ją łatwo znaleźć)
Nowe zestawienie komponentów może być również używane na rysunku. Wybierz widok zespołu i wstaw nową konfigurację zestawienia komponentów