Z ilustracją byłoby prościej, ale jeśli dobrze zrozumiałem, musisz wpisać ="D1@Esquisse1", gdzie D1 odpowiada wymiarowi, którego chcesz użyć, a Szkic1 odpowiada szkicowi, w którym znajduje się wspomniany wymiar
Witam
W oknie zarządzania równaniami masz dostęp do wszystkich wymiarów i parametrów (wymiarów) funkcji swojej części, wystarczy wziąć nazwy lub po prostu wpisać = w polu wartości, a następnie kliknąć nazwę wymiaru referencyjnego.
Możesz również kliknąć funkcję w drzewie, pojawią się parametry powiązane z funkcją, wystarczy kliknąć żądaną wartość, aby połączyć ją z właściwością lub wymiarem.
Witam
Nie zrozumiałem dobrze, ale jeśli chcesz kierować wartościami, po prostu nasz przyjaciel @a.Leblanc przygotował samouczek, który może odpowiedzieć na Twoje pytanie.
http://www.lynkoa.com/tutos/import-export-formats-neutres/piloter-des-dimensions-avec-les-propri%C3%A9t%C3%A9s-personnalis%C3%A9es-de-pi%C3%A8
Niech Moc będzie z wami.
Zdaję sobie sprawę, że wcale nie wyraziłem się jasno, więc wracam.
Na rysunku wyświetliłem średnicę profilu i jego powtarzalną ilość, jak pokazano na poniższym obrazku:
Teraz chciałbym mieć ilość w rankingu, na przykład "12 x Ø13".
Mam nadzieję, że wyraziłem się jaśniej, a zwłaszcza, że możesz mi pomóc.
Dziękuję.
Robisz adnotację, klikasz na 12, robisz "x" i klikasz na swoją ocenę 13.
Proszę bardzo, dobry koniec dnia
Gary
edycja: w przeciwnym razie, w zależności od posiadanej wersji Solidworks, można pogrupować dwie strony, ale wyświetlacz jest... gówniane.
Dziękuję za odpowiedź.
Rzeczywiście, może być dobrze, ale wolałbym zachować wymiar średnicy z liniami mocowania połączonymi z krawędziami otworu.
Osobiście zamiast wartości wymiaru (typu "A") umieszczam odniesienie i tworzę adnotację, która odnosi się do rzeczywistej wartości tego wymiaru.