Cześć wszystkim
Niedawno przesiadłem się z SW2013 na SW2019. Sporo usprawnień, ale też duży problem... Pozwól, że wyjaśnię.
Kiedy rysuję części spawane mechanicznie, lubię wstawiać widok całego zespołu, w którym znajdują się moje części i tworzyć zestawienie komponentów typu "Tabelaryczna lista" z opcjami "płaska numeracja" i "szczegółowa lista spawanych części", dołączone do widoku zespołu. Następnie, rozkładając to zestawienie komponentów i łącząc identyczne komponenty, otrzymuję listę wszystkich ciał w moim całym złożeniu, bez duplikatów w numerach artykułów. Krótko mówiąc, ten sam korpus obecny w 2 różnych pokojach pojawia się pod jednym i tym samym numerem artykułu.
Następnie tworzę widok mojej spawanej części , do którego przypisuję numery pozycji z BOM-u.
Aby to zrobić, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy -> właściwości, w widoku pomieszczenia i zaznaczyć "Połącz tekst bąbelka z określoną tabelą" i wybrać odpowiednią tabelę (patrz obrazek w pj).
Ten manip działał bardzo dobrze pod SW2013, ale teraz nie ma sposobu, aby to zrobić! Rozwijane menu pozostaje uparcie puste...
Czy ktoś jeszcze zauważył ten problem? A przede wszystkim, czy ktoś ma rozwiązanie?
2019-03-08_16h59_20.png