Witam, Chcę wykonać skan kilku okręgów zgodnie z zakrzywionym szkicem 3D, jednocześnie przyznając ich początkową orientację. Celem jest posiadanie okrągłych prowadnic, które podążają za krzywą i przechodzą przez wywiercone płyty. Mój problem polega na tym, że orientacja mojego profilu zmienia się wraz z przesunięciem, podczas gdy chciałbym zachować tę samą orientację. W załączeniu obrazek, który wyjaśnia mój problem.
Jeśli dobrze zrozumiałem, to twój talerz jest punktem odniesienia. Chciałbyś, aby Twoje 6 zakrzywionych prętów przechodziło dokładnie przez płytę. Podczas gdy tutaj są one błędne, jeśli ośmielę się tak powiedzieć.
To co widzę, pokazuje, że twoje układy odniesienia nie są takie same między prowadnicami giętych drutów a układem odniesienia, który mocuje płyty. Potrzebne są szkice pośrednie , aby ustalić krzywe prowadzące 3D. Myślę, że PB pochodzi stamtąd.
Prawdopodobnie występuje również problem z krzywą 3D, gdy przechodzisz z ruchu pionowego (w dół, potem w górę, a następnie w dół i skręć w prawo podczas jazdy w górę). Ponadto płyty pośrednie nie są prawidłowo zamocowane na płaszczyźnie prawidłowo zorientowanej w stosunku do krzywej naturalnej.
Jeśli potrzebujesz pomocy, powinniśmy zobaczyć, jak postępowałeś podczas rysowania krzywych prowadzących
Czy możesz opublikować swój ASM (z kompozycją File ==> do przejścia, lub File ==> Pack i go, w zależności od wersji oprogramowania). Możesz również opublikować zdjęcia swojej krzywej 3D, aby potwierdzić lub zaprzeczyć mojej wstępnej diagnozie.
Powinieneś nam powiedzieć, czy Twoje płyty są przymocowane do ramy, czy tylko do (rurek, ????) i czy unoszą się, gdy się poruszają.
Więc jest kapelusz (a nawet bardzo duży kapelusz), ponieważ jest to bardzo sprytne , aby przejść przez powierzchnię i użyć po krawędziach wielokątnego kształtu do dołączenia splajnów 3D.
Odkrywając w trakcie dyskusji, jak pracujesz, pozwala mi to zobaczyć, w jaki sposób użycie powierzchni daje możliwości, które często są prostsze, a zwłaszcza w przypadku skomplikowanych kształtów, aby uzyskać wygładzenie godne tej nazwy.
Gdybym miał czas, wylałbym na powierzchnię, w każdym razie to, co proponujesz, zachęca do pójścia w tym kierunku. Jednak to obrzydliwe, gdy twoje małe przyjaciółki ślinią się rzeczami, które sprawiają, że chcesz ci podziękować gt22 ;-)
Możesz również dodać małe liniowe porcje na początku, na końcu i na każdym skrzyżowaniu z talerzami, co pozwala "wyprostować przeciągnięcie, a nawet zrobić to w kilku małych sekcjach łatwiejszych do opanowania.
Aby wykonać tego rodzaju kanały kablowe, rozwiązaniem jest wykonanie niezależnego zamiatania. A tym bardziej, jeśli musisz obrócić skrzynkę o 90° lub + w drucianej rynnie.