Witam.
W Solidworks chciałbym pobrać strukturę drzewa złożonego złożenia, korzystając z zestawienia materiałów i przenosząc je do programu Excel dla mojego oprogramowania ERP.
Gdy żądam listy tabelarycznej dla mojego zestawienia komponentów, pojawiają się wiersze dla korpusów części z zespołów spawanych mechanicznie. Nie chcę mieć tych linii w mojej nomenklaturze. W tej chwili jedynym sposobem, jaki znalazłem, aby je usunąć, jest ukrycie linii w mojej nomenklaturze.
Czy istnieje szybszy, a nawet natychmiastowy sposób, aby nie widzieć tych linii?
Dziękuję
Witam, czy możesz podać szczegóły, czy chcesz zobaczyć zespół, nie widząc jego składników, czy też chcesz ukryć tylko niektóre części?
Niech moc będzie z tobą
2 polubienia
Chcę zobaczyć zespół, podzespoły i części, które je tworzą. Chcę tylko ukryć ciała.
Szybko wydaje mi się, że w menedżerze funkcji zestawienia materiałów znajduje się pole wyboru/odznaczenia w przypadku części spawanych mechanicznie
Witam
Zespół składa się z podzespołów, części, ale nie rozumiem "body"? Na przykład korpus woluminu jest szefem i nie mieści się w nomenklaturze.
Niech Moc będzie z wami.
W załączeniu obraz mojej nomenklatury z ciałami objętościowymi występującymi w mojej nomenklaturze w zakładce.
nomenclature.jpg
Tak, widzę w twoim przykładzie, możesz zobaczyć symbol zespołu, ale w prawdziwym życiu są to części. Miałem już problem z pamięcią, to błąd oprogramowania. Patrzę, ale nie wiem, czy było rozwiązanie.
Niech Moc będzie z wami.