Witam
Jaki jest najlepszy sposób pomiaru objętości w otwartym pojemniku (czyli na danym poziomie)?
Jeśli masz jakieś wskazówki, jestem za!
Witam
Jaki jest najlepszy sposób pomiaru objętości w otwartym pojemniku (czyli na danym poziomie)?
Jeśli masz jakieś wskazówki, jestem za!
Witam
Generalnie wykonuję kawałek, który odpowiada treści i mierzę jego objętość
Witam
Znając wewnętrzny wymiar kontenera i poziom (wysokość) bym zrobił bossa i w "Mass property" widać objętość.
Witaj .PL,
Zgadzam się z odpowiedzią Tomalam , ponadto w 2016 roku funkcja Przecięcie ułatwia życie tworzenie wewnętrznej objętości, nakręciłem film o nowości z 2016 roku.
Miłego dnia
Mick
Nie mam wersji z 2016 roku, a w przypadku skomplikowanego kształtu nie jest łatwo stworzyć objętość wnętrza!
Ale znalazłem rozwiązanie:
1) Utwórz wyciągnięcie, które jest znacznie większe niż kontener, ale osiąga żądany przeze mnie poziom, bez scalania wyniku
2) Następnie za pomocą funkcji kombajnu odejmij 2 bryły i zachowaj tylko ten, który mnie interesuje, aby zobaczyć jego objętość.
Dziękuję :)
Tak, to jest to, co robię z CREO, ale nie wiem, jak to się nazywa pod SW
@tomalam: edytuj swoją pierwszą odpowiedź, wskazując, że poniżej jest więcej szczegółów na temat metody + film do specjalnej funkcji wersji 2016, a ja wybieram twoją odpowiedź jako najlepszą ;-)
I tak nie zamierzam kraść pomysłu @Mick Cordero !
Tak długo, jak masz dobrą odpowiedź, jest ona dobra, nawet jeśli nie jest moja.
@Tomalam Dla mnie byłeś pierwszym, który udzielił właściwej odpowiedzi, ale tak, jak chcesz!