Jak zaktualizować masę we wkładzie nabojowym?

Witam

Chcę mieć możliwość aktualizowania bryły w  tabelce rysunkowej mojego planu bez konieczności wykonywania następujących czynności:

otwórz dany zespół (lub część) -> Właściwość -> Fizyczny -> Aktualizacja

Jest to bardzo uciążliwe, gdy zestawy są ciężkie. Jeśli ktoś ma pomysł, aby móc to zrealizować, niech ustawi Ilogic lub cokolwiek innego.

Czekamy na Twoje pomysły.

Pozdrowienia

cartouche.png

Spójrz na ten link może być solucja?

http://pub.phyks.me/sdz/sdz/apprendre-a-dessiner-en-3d-avec-autocad.html

Jest dość kompletny i mówi o blokach wiążących do włożenia do wkładu we wkładkę w samochodzie

Jest pod koniec samouczka

@+

3 polubienia

Przepraszam, nie widzę linku, o którym mowa.

Witam

W Opcjach aplikacji, na karcie Ogólne, znajduje się pole wyboru: aktualizuj właściwości podczas zapisywania, co umożliwia aktualizacje wszystkich właściwości.

2 polubienia

Tak, zapomniałem umieścić link ;-(

To wszystko, link jest opublikowany, przeredagowałem odpowiedź

@+

1 polubienie

Witam

Dziękuję za odpowiedzi.

loloboyo: Mam to pole wyboru, dla elementu i zestawu, ale oznacza to, że zestaw jest otwarty. Gdy płaszczyzny są przełączane na powykonawcze (powykonawcze), wszystkie płaszczyzny są otwierane i przekazywane do następnego indeksu. Potrzebna byłaby sztuczka, aby masa została zaktualizowana bez konieczności otwierania zestawu.

gt22: Pracuję na Wynalazce, a nie na Autocadzie.

Pomyślałam, że mogą istnieć reguły Ilogic, które zostały stworzone, aby odpowiedzieć na ten problem, ale może nie :p!

1 polubienie

zobacz ten link (z tą odpowiedzią jestem chyba bliżej solucji jest dla wynalazcy) ;-)

http://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2016/FRA/?guid=GUID-CE2FFFFB-6486-49A1-BA9B-AD3EF6DFC475

Dodawanie tematów do ulubionych

Aby dodać materiały do ulubionych, określ informacje o materiałach, kształtach i asortymentach. W polu kształtu można połączyć wprowadzone dane, wybrane ostatnie wartości oraz informacje wstawione metodą wytnij/wklej lub kopiuj/wklej.

Aby zapisać materiał w ulubionych, wykonaj poniższe czynności:

1. Na wstążce kliknij grupę funkcji Arkusze rysunkowe kaset (ESKD).  Zostanie wyświetlone okno dialogowe Kaseta.
  2. Umieść kursor w polu w sekcji Materiały.
  3. Kliknij pole, aby je aktywować i dodać informacje.
  4. Powtórz kroki 2 i 3 dla trzech pól w sekcji zawartości.
  5. Kliknij przycisk Zapisz, aby dodać substancję czynną do ulubionych. Materiał pojawi się w oknie dialogowym Materiały.

Wskazówka: Jeśli materiał już istnieje, operacja nie ma żadnego wpływu.

Edytowanie lub określanie właściwości fizycznej

Wybierz następujące opcje, korzystając z menu kontekstowego pól masowych :

• Wybierz opcję Edycja ręczna, aby zastąpić właściwość fizyczną i jednostki masy.
  • Wybierz opcję Automatyczna aktualizacja, aby automatycznie aktualizować właściwość fizyczną, gdy tylko zmienią się właściwości fizyczne komponentu.
  • Wybierz opcję Pokaż jednostki, aby automatycznie wyświetlić jednostki we właściwości fizycznej.
  • Wybierz opcję Nie pokazuj jednostek, aby nie wyświetlać jednostek w polu Masa.
  • Rozwiń listę Jednostki, aby przekonwertować wartość właściwości fizycznej na wybrane jednostki, takie jak gramy lub tony.
  • Rozwiń listę Dokładność, aby zmienić preferowaną dokładność masy.

Temat nadrzędny: Kasety w rysunkach GOST

Znajduje się on w Pomocy programu Inventor 2016

@+ ;-)

Jeśli otworzysz zespół ogólny i zapiszesz go, wszystkie części i zespoły powinny zostać zaktualizowane, nie ma potrzeby otwierania pokoju po pokoju.